Af - 12/06-16 20:23

Religiøs læge ville ikke give hånd - nu føler han sig diskrimineretReligiøs læge ville ikke give hånd - nu føler han sig diskrimineret

En religiøs læge har klaget til Ligebehandlingsnævnet over sin kommune. Selv nægtede han at give hånd.

Bildstrecke im Grossformat »

En religiøs mand er gået til Ligebehandlingsnævnet, hvor han går efter ‘erstatning for de moralske og økonomiske skader, som han er blevet påført’ af sin kommune.

Manden har oplyst, at han er uddannet tandlæge og læge uden for EU, og han ønskede at blive autoriseret, så han kunne arbejde som tandlæge i Danmark. Det skriver Ekstra Bladet.

For at kunne arbejde som tandlæge eller læge, skulle han have et ‘kursus i lægedansk’, der består af danskundervisning, hospitalspraktik og teoretisk undervisning, for at kunne blive evalueret som autoriseret. Men det ville kommunen ikke give ham.

Kommunen mente blandt andet, at hans lange skæg stod i vejen for jobbet, fordi det var uhygiejnisk.

Dansk swingerklub straffet for diskrimination
Dansk swingerklub straffet for diskrimination

De mente i stedet, at hans kompetencer rakte til et job inden for ‘eksempelvis butiksbranchen, lager, rengøring, service og meget andet.

Manden ville dog ikke arbejde i et supermarked, som han var blevet tilbudt praktik i, fordi det er i strid mod hans religion.

Diskrimination er yt på danske arbejdspladser
Diskrimination er yt på danske arbejdspladser

Manden mener, at to kvindelige kommunale ansatte er fortørnede over, at han ikke ville give dem hånden, fordi det er i strid med hans religion. Og at de derfor ikke vil give ham kurset, men tilbød ham praktik i supermarkedet.

Den religiøse mand fik dog ikke medhold i sin sag, da han ikke havde påvist det, og dermed ikke underbyggede sin anklage om forskelsbehandling. Det står der i afgørelsen.

Muslimsk mand nægtede at give hånd til kvindelig chef - nu får han erstatning
Muslimsk mand nægtede at give hånd til kvindelig chef - nu får han erstatning

LÆS OGSÅ: Kendt natklub får bøde efter lydoptagelse: - Vi lukker ikke flere fyre ind

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx