Af Birger A. Andersen - 25/04-17 15:31

Dansk boksestjerne tiltalt for at voldtage sin kæresteDansk boksestjerne tiltalt for at voldtage sin kæreste

Den tidligere europamester i boksning Lars Lund Jensen risikerer at komme bag tremmer på ubestemt tid.

storybild

Tidligere prof-bokser Lars Lund Jensen har i forvejen seks domme for vold, to for voldtægtsforsøg og en dom for fuldbyrdet voldtægt bag sig. Nu vil anklageren kræve ham idømt forvaring på ubestemt tid. (Billede: Scanpix/Brian Rasmussen)

I forvejen har han seks domme for vold, to for voldtægtsforsøg og en for fuldbyrdet voldtægt, og så sent som i 2012 blev han idømt to et halvt års fængsel for særdeles grov vold mod sin ekskæreste. Nu er han tiltalt igen for blandt andet vold og to voldtægter mod en ny kvinde, som han indtil for et år siden boede sammen med, erfarer MX.

Efter voldsepisoderne og voldtægter i hjemmet smed kvinden ham ud, men ifølge anklageskriftet i sagen opsøgte han hende efterfølgende på bopælen og smadrede blandt andet nogle krukker, så han nu også er tiltalt for hærværk, tyveri og ulovlig indtrængen. Den 55-årige, tidligere prof-bokser hos promotor Mogens Palle nægter sig skyldig i de alvorlige anklager.

»Der er afsat tre retsdage til sagen, som er berammet til at køre som en nævningesag ved retten i Nykøbing Falster om et par uger. Fra anklagemyndighedens side vil der blive nedlagt påstand om forvaring,« oplyser anklageren i sagen - specialanklager Susanne Bluhm fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi - til MX.

Ældre mand dræbt af kommunal udstillingskasse i Horsens
Ældre mand dræbt af kommunal udstillingskasse i Horsens

Ifølge anklageskriftet fandt seksualforbrydelserne og voldsforholdet sted i april-maj 2016, men den nu 58-årige ekskæreste ventede et par uger med at anmelde forholdene, så Lars Lund Jensen først blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster i juni sidste år. Siden har han siddet varetægtsfængslet.

Lars Lund Jensen blev senest dømt 1. februar 2012 ved Retten i Horsens, hvor retten udmålte en straf på to et halvt års ubetinget fængsel til ham for særdeles grov vold og trusler mod en tidligere ekskæreste.

I 11 måneder blev hun chikaneret, truet og tortureret af den tidligere topbokser, efter hun havde afsluttet et kortvarigt forhold, som de to havde indledt efter at have mødt hinanden på en bar tilbage i 2009. Blandt andet blev han kendt skyldig i at have lænket kvinden til et toilet og tæsket hende, hvorefter han slæbte hende i håret ud til sin bil, lænkede hende til rattet og kørte rundt, mens han mishandlede hende så grumt, at hun på et tidspunkt mistede bevidstheden af smerte.

Frygteligt: Mand hængte sin 11 måneder gamle datter - og sendte det live på Facebook
Frygteligt: Mand hængte sin 11 måneder gamle datter - og sendte det live på Facebook

Allerede ved straffesagen i 2012 forsøgte anklageren forgæves at få Lars Lund Jensen idømt forvaring på ubestemt tid, da en mentalundersøgelse havde vist, at han er dødsensfarlig og lider af alvorlige personlighedsforstyrrelser. Han vurderes som normalt begavet, men ifølge Retslægerådets fem år gamle vurdering ville risikoen for at han begår kriminelle handlinger over for nye kærester især være høj, hvis han følte sig krænket og jaloux.

Lars Lund Jensen kom til Danmark som otte-årig fra et børnehjem i Sydkorea, hvor han i maj 1962 blev født af en sydkoreansk kvinde, der havde mødt en amerikansk soldat. Hans ungdomsår som adoptivbarn i Danmark blev dog på ingen måde nemme. I begyndelsen boede han hos et velhavende jysk ægtepar i Fredericia, men efter nogle år kom han på døgninstitution, og senere blev han indlagt med adfærdsproblemer på børnepsykiatrisk afdeling i Risskov.

Sydkoreansk rytter kæmper mod udlevering for sin søns skyld
Sydkoreansk rytter kæmper mod udlevering for sin søns skyld

Den omskiftelige ungdomstilværelse fortsatte, indtil han som 18-årig ved et tilfælde blev opdaget som et hårdtslående boksetalent. Han nåede at træne med navne som Racheed Lawal og Gert Bo Jacobsen. I oktober 1988 blev vandt ham EM-titlen i junior-fjervægt, men allerede på det tidspunkt begyndte slagene uden for bokseringen at overskygge hans sportskarriere. Første gang med en straf på 50 dages fængsel for vold i forbindelse med et slagsmål med tre mænd under en byfest i Skanderborg.

Siden er han nu ni gange dømt for vold, voldtægt eller voldtægtsforsøg. Og er altså på vej i retten endnu en gang for fuldbyrdet voldtægt mod (eks)kæresten.

Tricktyve ville røve 89-årig kvinde: Det kom de til at fortryde
Tricktyve ville røve 89-årig kvinde: Det kom de til at fortryde

Hvis Lars Lund Jensen denne gang idømmes forvaring, som anklagemyndigheden vil kræve, betyder det, at han kommer bag tremmer på ubestemt tid. Foranstaltningen bruges over for særligt farlige forbrydere, der antages at kunne frembyde nærliggende eller væsentlig fare for andres liv, legeme eller frihed, og som det derfor er nødvendigt at have i forvaring i stedet for almindeligt fængsel. Den forvaringsdømte kan først komme på fri fod, når en domstol godkender det.

LÆS OGSÅ: Politiet slår alarm: Poul Erik forlod sit hjem søndag - er ikke kommet hjem

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drømmen brast tidligt: Første...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Studerende anklagede Støjberg for at...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx