Af David Andersen - 25/05-15 23:27

Nu må håndværkerne snart køre studenterkørselNu må håndværkerne snart køre studenterkørsel

Alle skal have lov til at blive hyldet, når de har gennemført deres ungdomsuddannelse, mener Folketinget.

storybild

Nu skal alle ungdomsuddannelser fejre med studenterkørsel. (Billede: Polfoto)

Snart er det ikke kun studenter, der må fejre deres eksamen i en åben lastbil pyntet med bøgeblade og et banner med ordene ”dyt syv gange for at sige tillykke”, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

I sidste uge var der nemlig politisk opbakning fra alle Folketingets partier til et beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti, der vil gøre det muligt for alle unge, der afslutter en ungdomsuddannelse af to års varighed at køre studenterkørsel.

BLOG: Hvorfor skal SOSU-assistenter og frisører køre studenterkørsel?
BLOG: Hvorfor skal SOSU-assistenter og frisører køre studenterkørsel?

Som reglerne er i dag gives der kun tilladelse til studenterkørsel til de unge, der har afsluttet det almene gymnasium eller har taget en hhx, htx eller hf.

Med med opbakningen til forslaget vil unge fra i alt 114 boglige og faglige ungdomsuddannelser søge tilladelse til studenterkørsel og dermed kan smeden, tømreren og mureren fejre svendebrevet med en køretur rundt i byen.

'Latterlig' regel kan betyde farvel til gammel studenter-tradition
'Latterlig' regel kan betyde farvel til gammel studenter-tradition

Dansk Folkepartis Jens Henrik Thulesen Dahl er ordfører på forslaget. Han kalder det for en ”lille med vigtig brik” i arbejdet med at give erhvervsuddannelserne et imageløft.

- Det er et vigtigt signal, at de erhvervsuddannede også gerne må blive hyldet og fejre, at de er blevet færdige. På den måde anerkender vi som samfund, at unge med en erhvervsuddannelse er ligeså meget værd som studenterne. Det handler om ligestilling mellem uddannelserne og det er ikke bare en lille detalje, siger han.

Af beslutningsforslaget fremgår det desuden, at man bør overveje at erstatte ordet ”studenterkørsel” med et fremover mere dækkende ”ungdomsuddannelseskørsel”.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kendt DR-vært dater ny mand
bt.dk
Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
35-årig far dræbte sine børn og tog...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx