09/05-15 08:01

Avis: Central kilde angriber regerings terrorforklaringAvis: Central kilde angriber regerings terrorforklaring

Ifølge Politiken sår en central kilde nu tvivl om, at regeringen blev misinformeret af PET i terrorsag.

storybild

(Billede: Polfoto)

En kilde tæt på processen sår nu alvorlig tvivl om regeringens påstand om, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) og politimyndighederne pyntede på sandheden om bevogtningen af synagogen i Krystalgade inden attentaterne i februar, skriver Politiken.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) har forklaret, at PET eller politiet i forløbet efter terrorangrebet gav oplysninger til regeringen om, at synagogebevogtningen blev etableret umiddelbart efter første angreb på Krudttønden.

Politiet bevogtede først synagoge efter fire timer
Politiet bevogtede først synagoge efter fire timer

Men en central kilde, der ikke bliver navngivet af Politiken, oplyser nu til avisen, at en sådan type oplysning slet ikke blev givet til regeringen.

Kilden fortæller, at det ikke på noget tidspunkt på møderne mellem de relevante myndigheders topfigurer og regeringen blev nævnt, at bevogtningen ved synagogen blev etableret øjeblikkeligt.

Møder af den type finder sted i regi af regeringens Sikkerhedsudvalg, der er underlagt streng fortrolighed.

Mette Frederiksen har ellers i denne uge kritiseret, at PET tilsyneladende gav et forkert billede af, hvornår overvågningen af synagogen blev sat i værk.

En misinformation, som kunne forklare, hvad der fik statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til fejlagtigt at hævde, at sikkerheden "øjeblikkeligt" efter terrorangrebet ved Krudttønden blev øget ved synagogen, selvom der i virkeligheden gik tæt på fire timer.

PET-chef fratræder stilling
PET-chef fratræder stilling

Mette Frederiksens kritik kom på et pressemøde kort efter, at PET-chef Jens Madsen var blevet forflyttet til anden tjeneste.

Politiken har forholdt oplysningerne til både Statsministeriet og Justitsministeriet, der ikke har ville kommentere sagen.

Justitsministeriet henviser til udtalelser på Frederiksens pressemøde, hvor hun sagde, at der blev tegnet et "forkert billede".

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Sejlere giver prins Henrik ekstra 27...
bt.dk
Tusinder af danskere stod i kø for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx