Af Lars Dinesen - 22/03-15 13:03

Venstre: Vi bliver mere præcise før valgetVenstre: Vi bliver mere præcise før valget

Op til valget vil Venstre blive mere præcise om deres politik på job-området, siger Inger Støjberg.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Oppositionens statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen præciserede søndag, at Venstres udspil til et "moderne kontanthjælpsloft" ikke kommer til at betyde noget for andre ydelser såsom børnechecken og boligsikring.

Dermed løfter han sløret for lidt af indholdet i det "moderne kontanthjælpsloft", som Venstre har forslået. Og frem mod valget vil Venstre blive mere konkrete i deres arbejdsmarkedspolitik. Det varsler partiets politiske ordfører, Inger Støjberg.

- Vi vil på hele jobområdet blive mere præcise, når vi nærmer os valget. Det kommer til at hænge sammen med, at vi vil sænke skatten på arbejde, så det bliver mere attraktivt at arbejde, siger hun til Ritzau.

Støjberg på glatis: Vi kan ikke gå i detaljer om kontanthjælp
Støjberg på glatis: Vi kan ikke gå i detaljer om kontanthjælp

Regeringen og deres støttepartier har kritiseret Venstre for ikke at ville fremlægge præcis, hvad deres politik på arbejdsmarkedsområdet er. Mere specifikt vil venstrefløjen vide, hvad Venstres forslag om et "moderne kontanthjælpsloft" betyder.

Indtil videre står det fast, at det bliver et loft over det samlede beløb, man kan modtage i ydelser fra staten. Men hvor loftet skal ligge, har Venstre ikke sagt.

Ifølge Enhedslisten og Socialdemokraterne giver det ikke mening at skille et loft over kontanthjælpen og andre sociale ydelser ad. Den kritik afviser Inger Støjberg.

- I og med at det er et kontanthjælpsloft, så er det selvsagt kontanthjælpen, det handler om. Der er alt for mange kontanthjælpsmodtagere, der i dag oplever, at det ikke kan betale sig at arbejde.

Engell: V og DF vil skærpe udlændinge-politikken
Engell: V og DF vil skærpe udlændinge-politikken

Det er dog stadig, det samlede beløb af offentlige ydelser man kan modtage, som Venstre sigter imod at sænke og ikke kontanthjælpen.

- Når man får kontanthjælp, så er kontanthjælpen en del af de offentlige ydelser, man får. Det er det samlede beløb, der er problematisk. Det er ganske enkelt for højt, og så kan det ikke betale sig at arbejde.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: V: Flygtninge skal presses på pengepungen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx