Af - 18/07-16 17:19

Fuck: Denne sexsygdom er snart uhelbredeligFuck: Denne sexsygdom er snart uhelbredelig

En forsker mener, at det er et spørgsmål om tid, før sygdommen er uhelbredelig. Samtidig har eksperter tidligere udtalt til metroxpress, at kønssygdommen for tiden boomer i Danmark.

Bildstrecke im Grossformat »

Samtidig med, at gonorré muligvis går hen og bliver resistens overfor de antibiotika, der kan behandle den, beretter flere danske eksperter om, at kønssygdommen boomer i Danmark.

En hjemmekur, en tur på apoteket eller et besøg hos lægen. Mere besværligt plejer det ikke at være, når man vil af med en kønssygdom.

Men det kan det måske blive. Det amerikanske center for sygdomskontrol (CDC) har meldt ud, at kønssygdommen gonorré nu er ved at udvikle resistens over for to typer af antibiotika, der kan behandle kønssygdommen. Det skriver Sciencealert.

De to antibiotika, som lægerne typisk anvender til at behandle gonorré med, er azithromycin og ceftriaxon. Men ny forskning har vist, at resistensen overfor behandlinger med disse to antibiotika er stigende i USA.

Test dig selv: Er din penis i topform?
Test dig selv: Er din penis i topform?

De seneste tests har vist, at procentdelen af ​​gonorréprøver, der var behandlet med azithromycin, og som viste sig at være resistente, var firedoblet. Før virkede behandlingen ikke på 0,6 procent af alle dem, der fik den. Nu kan 2,5 procent ikke kureres mod sexsygdommen med antibiotika-midlet azithromycin.

Samtidig er resistensen fordoblet i forhold til de prøver, hvor man har benyttet antibiotikaen ceftriaxon. Fra at 0,4 procent til 0,8 procent.

Dem, der ikke kunne helbredes med disse to antibiotika, kunne heldigvis komme af med kønssygdommen ved at bruge et andet antibiotika. Men spørgsmålet er, hvor lang tid der går, før gonorré også udvikler resistens mod andre behandlingsformer mod gonorré:

Tusindvis er smittet af ukendt kønssygdom
Tusindvis er smittet af ukendt kønssygdom

- Det er et lavt tal, men vi ved, at denne bakterie gentagende gange har udviklet antibiotikaresistens til de lægemidler, der har været anvendt til at behandle sygdommen, siger Robert Kirkcaldy til STAT, der skriver om sundhed og medicin. Han er hovedforfatter på rapporten bag den nye forskning.

Det er en reel mulighed i fremtiden, at gonorré bliver uhelbredelig.
Det siger Robert Kirkcaldy, der samtidig påpeger, at det ikke er et spørgsmål om, "hvorvidt det kommer til at ske", men mere om "hvornår".

TV: Sådan har fyren det i virkeligheden med, at pigen foreslår kondom
TV: Sådan har fyren det i virkeligheden med, at pigen foreslår kondom

Tag testen: Har du styr på sexsygdomme, smitte og symptomer?
Tag testen: Har du styr på sexsygdomme, smitte og symptomer?

Sciencealert skriver, at flere virksomheder nu arbejder på at udvikle nye antibiotika, men det kan tage år før de nye behandlingsmetoder kommer på markedet.

Den bedste mulighed for at beskytte sig mod gonorré er ved at bruge kondom.


LÆS OGSÅ: Dating-apps kan være årsag til stigning i sexsygdomme

LÆS OGSÅ: 100.000 gratis kondomer gives væk - sådan får du nogle

LÆS OGSÅ: Sexsygdomme boomer i storbyerne: De er mest udsat

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx