Af Daniel Seistrup - 08/05-17 21:53

Efter vandscooterulykke ved Langebro: 'Der skal være overvågning overalt i havnen'Efter vandscooterulykke ved Langebro: 'Der skal være overvågning overalt i havnen'

Overborgmester Frank Jensen mener, der skal være overvågning på havnene i København.

En vandscooter-ulykke ved Langebro ved Islands Brygge kostede lørdag aften to amerikanske kvinder livet.

En 24-årig mand, der var fører af den vandscooter, der hamrede ind i en båd med de amerikanske kvinder, er efterfølgende blevet sigtet af politiet for dobbelt uagtsomt manddrab for hensynsløst at have udsat andre for livsfare.

Pape indkalder til møde efter dødsulykke med vandscooter
Pape indkalder til møde efter dødsulykke med vandscooter

Det er sidenhen kommet frem fra beboere omkring Islands Brygge, at det længe har været et problem med hasarderet vandscooterkørsel i havnen.

Som reaktion på vandscooter-ulykken har Københavns borgmester, Frank Jensen (S), rettet en appel til justitsminister Søren Pape (K) om at give politiet mulighed for at sanktionere hårdere, når der foregår vanvidssejlads i havnen.

Helt konkret vil borgmesteren gerne give politiet mulighed for at beslaglægge vandscooterne.

Se de rørende billeder: Unge ofre i bådulykke blev mindet med lys og blomster
Se de rørende billeder: Unge ofre i bådulykke blev mindet med lys og blomster

I den forbindelse er BT taget ned til ulykkesstedet ved Langebro for at høre danskerne, hvad de synes om den idé, og hvad de selv ville foreslå politikerne at gøre.

Inge Andersen, 68 år, pensionist, bor på Amager

- Man skulle have gjort noget for mange år siden. Men det er godt, at der sker noget nu. Jeg synes, det er en god idé med at konfiskere vandscooterne, hvis man gør det konsekvent.

- Men man bør gøre mere. Jeg mener, at det bør være lovpligtigt at have et certifikat, hvis man skal sejle vandscooter. Jeg mener også, at alle vandscootere skal have påmonteret et registreringsnummer, og så skal der være videoovervågning overalt i havnen.

- Man kunne også med fordel lave en afskæring i slusen ved Sjællandsbro, så er vandscooterne nemlig nød til at sejle hele vejen rundt om Amager for at komme ind i Københavns Havn.

Inge Andersen

Mads så den tragiske ulykke: - Fyrene skulle spille smarte på vandscootere
Mads så den tragiske ulykke: - Fyrene skulle spille smarte på vandscootere

Jörg Alberts, 72 år, pensionist, bor ved Christianshavn

- Jeg synes, det er et godt forslag, hvis det er lovmæssigt og juridisk holdbart. Og det tænker jeg, at det er, fordi der hænger et skilt på Langebro, hvor der står, at det er ulovligt at sejle med vandscootere i havnen.

- Men man kan også begrænse trafikken i havnen, når det er godt vejr, og der er mange mennesker. Der mener jeg, at man skal forbyde vandscootere og speedbåde.

Jörg Alberts

Nordjysk politi vil ikke jagte jetski-ræsere i Limfjorden
Nordjysk politi vil ikke jagte jetski-ræsere i Limfjorden

Ejvind Christensen, 73 år, pensionist, bor i Måløv

- Politikerne har ikke taget fat om nælden før nu, det skulle være gjort langt tidligere. Frank Jensen skal tage fat og sige, at det er hans havn, der skal ikke være bøller, der sejler rundt og chikanerer andre. Så det er et godt forslag med, at vandscooterne konfiskeres.

- Jeg synes dog ikke, det er nok. Efter at vandscooteren er konfiskeret, så skal staten destruere den, og det er føreren af vandscooteren, der skal betale. Samtidig skal pågældende have en bøde på 25.000 kroner.

Elvind Christensen

Ejvind Christensen var sammen med sin kone lørdag aften ude at gå en tur langs København Havn kort før, at ulykken skete. Omkring klokken 18 så de, hvordan en lang række vandscootere ræsede rundt ved Den Lille Havfrue og Operahuset.

Ejvind Christensen mener selv, at han er 100 procent sikker på, at det var de samme vandscootere, der siden hen var skyld i den forfærdelige ulykke.

- Drengene på vandscooterne var nogle bøller, de var ligeglade med andre, de skulle bare spille supermænd. De ræsede vel med omkring 100 kilometer i timen og drejede skarpt, så det sprøjtede med vand, siger han til BT, mens han står ved Langebro og ser på blomsterne, der ligger ved kajen.

Forældre til dræbt i tragedie på vej til Danmark: - At miste et barn er særligt knusende
Forældre til dræbt i tragedie på vej til Danmark: - At miste et barn er særligt knusende

Ejvind Christensen og konen blev enige om, at det var skræmmende og stå at se på de unge fyre hamre af sted på vandscooterne. Han fortryder i dag, at han ikke ringede til politiet.

Blomster, breve og lys er sat frem til minde til de to amerikanske kvinder, der har mistet livet.

LÆS OGSÅ: Fører af vandscooter fængsles efter dødsulykke i Københavns Havn

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussens chef: Derfor er Kevin...
bt.dk
Se BT's karakterer fra pokalbraget:...
bt.dk
1,2 mio. danske passwords lækket på...
bt.dk
Dyrlæger ser til med rædsel: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx