Af Ritzau - 19/12-16 15:04

Aleqa Hammond forsvarer aftale med VenstreAleqa Hammond forsvarer aftale med Venstre

Den grønlandske løsgænger Aleqa Hammond vil have indflydelse på Grønland, ikke i dansk politik, siger hun.

storybild

Den grønlandske politiker, løsgængeren Aleqa Hammond, forsvarer sin aftale med Venstre. Den gør hende til formand for Grønlandsudvalget, og hun freder trekløverregeringen i kabinetsspørgsmål. Samtidig ekskluderes hun fra det røde valgforbund, oplyser Socialdemokratiet. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Den grønlandske politiker og løsgænger Aleqa Hammond forsvarer sin aftale med Venstre. Med aftalen bliver hun formand for Grønlandsudvalget og freder trekløver-regeringen i kabinetsspørgsmål.

- Jeg har indgået aftale med Venstre. Det er jo en politisk aftale. Det betyder, at jeg skifter min næstformandspost med formandsposten, skriver hun i en sms til Ritzau.

Aleqa Hammond er blevet ekskluderet fra det røde valgforbund med Socialdemokratiet, SF, De Radikale, Enhedslisten og Alternativet.

- Min ret til at stemme, som jeg vil, forbliver uændret. Min opgave er at få størst mulig indflydelse i sager om Grønland og ikke vælte regeringer, siger Aleqa Hammond.

- Det overlader jeg fuldt ud til danske partier om at gøre, hvis det er det, de vil.

I et kabinetsspørgsmål har regeringen meddelt, at den træder tilbage eller udskriver valg, hvis den kommer i mindretal.

Aleqa Hammond blev i august i år smidt ud af sit parti Siumut efter forkert brug af Folketingets kreditkort. Men hun fik lov at fortsætte i det røde valgforbund og blive næstformand i Grønlandsudvalget.

Derfor vækker hendes aftale med Venstre undren.

- I stedet for at kæmpe for socialdemokratiske værdier i respekt for de grønlandske vælgere, der har vist hende tillid, har Aleqa Hammond nu valgt at sælge sit mandat til Venstre, så hun kan få formandsposten for Grønlandsudvalget, skriver Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Bag den står Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen og grønlandsordfører Karin Gaardsted (S).

Som formand for Siumut indgik Aleqa Hammond en samarbejdsaftale med Socialdemokratiet.

- I stedet for at sidde som næstformand i udvalget og have Socialdemokratiets og den røde bloks støtte i sit arbejde for Grønland har Aleqa Hammond solgt ud af sine værdier, skriver Sass og Gaardsted.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
Én spiller tager skylden for kæmpe...
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx