Af Laura Rode Nygaard - 28/07-17 21:33

Børn kastede træstub efter bil fra jysk vejbro: Nu forsvarer far sin 10-årige sønBørn kastede træstub efter bil fra jysk vejbro: Nu forsvarer far sin 10-årige søn

En bil med mor og datter blev torsdag aften ramt af en flyvende træstub, som en gruppe hætteklædte børn havde kastet fra en skråning, skrev mja.dk fredag.

storybild

Men nu står faderen til en af gerningsmændene - en 10-årig dreng - frem med en anden version af hændelsen. Det var nemlig ikke en træstub, der blev kastet - og en efterlysning af børnene blev blæst helt ud af proportioner af politiet, fortæller han til mediet.

Fra politiet lød den indledende melding fredag morgen, at en mor og hendes 16-årige datter fra Kjellerup havde fået en ordentlig forskrækkelse, da de torsdag aften kom kørende ad Thorsøvej i Fårvang.Her kom en træstub nemlig pludselig flyvende og ramte deres forrude med et ordentligt dunk.

De to kvinder kom ikke noget til ved hændelse, så efter at have sundet sig lidt kiggede de op og nåede at se fire børn på mellem 13 og 16 år stikke af fra stedet. Herefter blev sagen meldt til politiet, skriver mja.dk.

Derfor blev de fire unge efterlyst med en opfordring om at melde sig selv.

Men der var ingen grund til at gå ud i medierne, fortæller faderen til en af de fire drenge. Bilisterne vidste nemlig udmærket, hvem gerningsmændene var, siger faderen, der ønsker at være anonym, til mja.dk.

Samtidig mener han, at sagen er blevet blæst op, da der ikke var tale om en træstub, men at de brugte en majsplante, som de havde knækket og børstet for jord, inden de smed den.

De fire drenge er mellem 10 og 13 år, oplyser han. Og selvom han ikke vil forsvare deres gerning, så er han ked af, at sagen er blevet blæst op på især Facebook, fortæller han.

»Jeg har talt med min søn, og jeg ved, at der også har været talt om det hjemme hos de andre drenge. De er ikke i tvivl om, at de har lavet noget forkert. De er faktisk grædefærdige. Jeg er også berørt af det her,« siger faderen til mja.dk.

Politiet oplyser til mediet, at faderen til den 10-årige drenge kontaktede dem og meldte sin søn og hans kammerater.

I weekenden vil politiets SSP-medarbejder tage en snak med børnenes familier. Hvis det er korrekt, at de alle er under den kriminelle lavalder, bliver det ikke til mere end en snak og en såkaldt 'bekymrings-indberetning' til kommunen, oplyser politiet i Silkeborg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
LIGE NU: Kronprinsen til Royal Run...
bt.dk
Kan du hjælpe? Politiet leder efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx