Af Agnete Finnemann Scheel - 07/01-16 20:33

DMI advarer: Risiko for snestorm over hele landet i natDMI advarer: Risiko for snestorm over hele landet i nat

Fyn og Syd- og Sønderjylland kan få snestorm allerede fra cirka klokken 23.00. Resten ventes at blive ramt i nat.

Bildstrecke im Grossformat »

Et snevejr er på vej ind over Danmark, og Danmarks Meteorologiske Institut vurderer, at der er risiko for snestorm. Der kan komme snefygning flere steder.

Der er risiko for, at der stedvis kan falde mellem fem og ni centimeter sne på seks timer. Samtidig vil der være en frisk vind til kuling på mellem 10 og 15 meter i sekundet.

Når DMI forudser en risiko, er der en vis usikkerhed forbundet med forudsigelserne af, hvordan vejret vil udvikle sig. I modsætning til et egentligt varsel, når vejrudviklingen er mere sikker.

2015 blæste væk – stormene tager til i fremtiden
2015 blæste væk – stormene tager til i fremtiden

Allerede fra klokken 23 torsdag aften ventes snestormen at ramme Fyn, Syd- og Sønderjylland, trekantområdet, Horsens, Hedensted, Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern. Her ventes snevejret at holde sig hele natten indtil klokken fem fredag morgen.

Fra klokken to er der risiko for snestorm i Vest- og Sydsjælland og på Lolland-Falster, samt i København og Nordsjælland. Desuden kan uvejret ramme Nordjylland, Thy og Mors, samt resten af Midt- og Vestjylland, Djursland og Østjylland.

LISTE: Nemt ved at blive stresset? Tag ikke disse 29 jobs!
LISTE: Nemt ved at blive stresset? Tag ikke disse 29 jobs!

I denne del af landet kan snevejret vare indtil ved nitiden fredag morgen.

Udvikler vejret sig til snestorm, kan det medføre hurtig lukning af udsatte veje på grund af fygning og dannelse af snedriver. Desuden er der risiko for nedsat sigtbarhed og for, at den kollektive trafik må standse, advarer DMI.

I Sydjylland forbereder man sig torsdag aften på snevejret ved at salte vejene i hele politikredsen.

På Storebæltsbroen frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer allerede fra torsdag aften på grund af kraftig blæst. Denne situation ventes at vare hele natten.

LÆS OGSÅ: Se de mest nøgne kendte på den røde løber i 2015

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx