Af Ritzau - 18/12-16 07:01; Opdateret: 18/12-16 08:14

Hjemmeplejen skal indberette misrøgtede dyrHjemmeplejen skal indberette misrøgtede dyr

Det bliver plejepersonalets ophave at indberette dyr, som ikke trives. En urimelig opgave, fastslår FOA.

storybild

I 2015 forsøgt Dansk Folkeparti at indføre underretningspligt i hjemmeplejen, men det lykkedes imidlertid ikke. Derfor har partiet taget intitativet til en nyt pilotprojekt, hvor de ansatte har underretningspligt. Foreløbig har både Aarhus og Vejen Kommune sagt ja til at deltage. (Billede: Scanpix/Asger Ladefoged)

Fra næste år skal hjemmehjælperen ikke kun drage omsorg for de ældre, men også for de ældres dyr.

I hvert fald hvis man er ansat i Vejen eller Aarhus Kommune, som har sagt ja til at deltage i et toårigt pilotprojekt, hvor plejepersonalet får til opgave at holde øje med, om husdyrene trives.

Eksotiske fisk indtager danske farvand: Heriblandt en glubsk kending
Eksotiske fisk indtager danske farvand: Heriblandt en glubsk kending

Men hos fagforbundet FOA mener Social- og Sundhedssektorens formand, Karen Stæhr, at det er en arbejdsopgave, som ikke tilhører social- og sundhedsassistenter.

- Det er simpelthen ikke deres ansvar at være dyreværnspoliti. De er jo ikke visiteret til andet end personlig pleje, omsorg og praktisk hjælp til den ældre.

- De er ikke visiteret til at holde øje med hunden og katten, og derfor skal det ikke være en opgave og et ansvar, man pålægger dem, siger Karen Stæhr.

Alt bliver bare bedre med en kattekilling - også dette nuttede frieri
Alt bliver bare bedre med en kattekilling - også dette nuttede frieri

Ifølge hende bør man hellere diskutere, hvilke andre myndigheder, som skal håndtere de misrøgtede dyr, i stedet for at pålægge medarbejdere, der i forvejen er presset på opgaver og tid, endnu flere opgaver.

Men hos Dansk Folkeparti mener dyrevelfærdsordføreren Karina Due, at de ansatte hurtigt får en fornemmelse af hjemmets forhold.

- Det er jo ikke noget, de behøver at bruge en masse tid på. Det er en ganske almindelig observation, lige så vel som hvis vinduet havde været smadret, siger hun.

DF-ordføreren forklarer, at hun ofte har fået henvendelser fra plejepersonale, som er frustreret over, at de ser nogle ting, men ikke kan hjælpe.

Satte kamera op i skoven for at filme vilde dyr: Fik et chok, da de så videoen
Satte kamera op i skoven for at filme vilde dyr: Fik et chok, da de så videoen

Hos FOA mener Karen Stæhr dog, at det er en urimelig opgave. Hun peger blandt andet på det forhold, at plejepersonalet, som ellers er til for de ældre, nu skal indberette dem.

Ifølge DF-ordføreren er der ingen tvivl om, at forsøgsordningen er ment som en hjælp og ikke en ordning, hvor kommunens folk uddeler bøder.

- Det er et spørgsmål om at sætte ind tidligt med hjælp til de mennesker, som ikke magter opgaven selv, siger dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF).

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
David Copperfield for retten i USA...
bt.dk
Skatteministeren afslører: Så dyrt...
bt.dk
Dansker bag banebrydende forskning:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx