Af Ritzau - 01/03-17 22:41

Byråd tager time out i sag om benzinoverfaldByråd tager time out i sag om benzinoverfald

Byråd i Skanderborg fortsætter drøftelsen af redegørelse om overfald på 16-årig på sit næste møde om en måned.

storybild

Skanderborg Kommune lukker om en måned de politiske drøftelser af redegørelsen om et benzinoverfald på en 16-årig dreng. Foto viser parkeringspladsen bag Ry Hallerne, hvor overfaldet på en 16-årig dreng fandt sted. (Billede: Scanpix/Tor Birk Trads)

Byrådet i Skanderborg Kommune har besluttet, at lokalpolitikerne frem til mandag middag kan stille spørgsmål til redegørelsen vedrørende sagen om det dramatiske overfald på en 16-årig elev på Mølleskolen i Ry.

Spørgelysten til redegørelsen var stor på onsdagens lukkede byrådsmøde, men der er nu ifølge borgmester Jørgen Gaarde (S) behov for at tage en slags time out.

- Spørgsmålene vil indgå i den administrative gennemgang, og så kommer redegørelsen på dagsordenen igen om en måned til det næste ordinære byrådsmøde, siger Jørgen Gaarde.

- Så afsluttes sagen for byrådets vedkommende, mens det bliver op til kommunens børne- og undervisningsudvalg at se på sagen i et bredere perspektiv i forhold til kommunens politikker og indsatser, siger Jørgen Gaarde.

Den 16-årige elev blev mandag aften 6. februar i år udsat for et voldsomt overfald nær idrætshallen i Ry. Fire jævnaldrende elever angreb ham med en brændende flaske benzin.

Han fik alvorlige forbrændinger på 30 procent af kroppen og blev indlagt på sygehuset. Han var i kritisk tilstand, men blev meldt uden for livsfare.

Dagen efter overfaldet blev de fire andre drenge fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. De blev alle fængslet i fire uger. De har nægtet sig skyldige.

Skanderborg Kommune har lavet en redegørelse om sagen i Ry, som blev offentliggjort ved et pressemøde 15. februar.

Før overfaldet har der været flere konflikter og alvorlige episoder i skoleklassen, som den 16-rige gik i. Og konfliktniveauet i skolens to 9. klasser var højere end landsgennemsnittet, viser redegørelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx