Af - 11/01-16 21:42; Opdateret: 11/01-16 22:04

Henriette ville slettes fra Rate and Chill: Fik dette flabede svarHenriette ville slettes fra Rate and Chill: Fik dette flabede svar

Rating-siden Rate and Chill bestormes i øjeblikket af piger, der ønsker at blive slettet fra siden. En af dem er 19-årige Henriette Pedersen.

Bildstrecke im Grossformat »

Metroxpress har i dag kunnet berette om, hvordan flere unge piger fra Vejle-egnen figurerer på rating-siden Rate and Chill uden deres samtykke.

Det har mandag aften fået flere piger til at henvende sig til drengene bag siden for at blive slettet fra listen.

På ny side kan folk rangliste danske piger efter udseende - Signe er med på listen
På ny side kan folk rangliste danske piger efter udseende - Signe er med på listen

Men selv om Rate and Chill på deres hjemmeside og over for metroxpress har garanteret, at de fjerner alle, der beder om det, så har 19-årige Henriette Pedersen en anden oplevelse.

Henriette Pedersen henvendte sig til Rate and Chill på deres Facebook-side, fordi en ven havde gjort hende opmærksom på, at hendes profil lå på siden. Hun skrev, at hun ønskede at blive slettet.

Piger bliver ranglistet efter udseende på nettet uden de ved det  - nu bliver siden anmeldt
Piger bliver ranglistet efter udseende på nettet uden de ved det - nu bliver siden anmeldt

- Jeg blev dårlig og følte mig utilpas. Jeg havde ikke givet tilladelse til, at de måtte linke til min side. Jeg synes, det er en forfærdelig ting at gøre, og det er decideret ulækkert at gøre mod nogen, når de ikke selv er klar over det, siger Henriette Pedersen til metroxpress.

- Jeg skrev til dem på Facebook, at de skulle slette mig fra siden, men de var mildest talt ikke behjælpelige, tilføjer hun.

Formodet netsvindler er blevet fængslet i København
Formodet netsvindler er blevet fængslet i København

Henriette Pedersen har taget 'screendumps' af samtalen på sin telefon, hvor drengene bag Rate and Chill blandt andet svarer hendes ønske om at blive slettet fra siden med kommentarer som:

'Jeg tror, de beder dig tage et nummer nede på politistationen' og 'Du er slettet nu - eller er du hue hue hue'.

- Jeg synes, det er dybt uforskammet, at de svarer på den måde. Jeg er sikker på, at det er noget, de har gjort i kedsomhed, men det er bare uhøfligt på alle måder, siger Henriette Pedersen.

Simone blev afpresset: Send frække fotos eller alle ser dig topløs
Simone blev afpresset: Send frække fotos eller alle ser dig topløs

Metroxpress har været i kontakt med drengene bag Rate and Chill på deres Facebook-side. De forklarer, at det ikke er dem, der har svaret på Henriette Pedersens henvendelse.

'Der er flere, som har haft adgang til vores Facebookside. Vi kunne aldrig finde på at skrive noget så uprofessionelt,' skriver de i et skriftligt svar.

Thai-kendisser anklages for ulovlige instagram-fotos
Thai-kendisser anklages for ulovlige instagram-fotos

'Grundet sindsygt meget traffik, har vi ikke haft mulighed for at fjerne hende (Henriette Pedersen, red.) i dag, da vores server er blevet angrebet flere gange. Vi har tænkt os at fjerne alle dem, der har skrevet her til aften. Vi har fjernet alle, der har bedt om det, indtil at der opstod server problemer,' lyder det.

Metroxpress har forgæves forsøgt at få drenge bag siden til at stå frem med navn. De gemmer sig dog fortsat bag psedonymet 'Schmidt Gizi', som ifølge drengene er deres online gamertag.

Politiet deler dating-advarsel: Pas på denne type
Politiet deler dating-advarsel: Pas på denne type

Henriette Pedersen ved endnu ikke, om hendes profil helt er blevet slettet fra Rate and Chill. Men hun har efterfølgende strammet sikkerheden på sin Facebook-profil, så fremmede ikke kan se hendes billeder og opdateringer:

- Jeg ved ikke, om jeg er blevet slettet derinde, men jeg gik ind og tjekkede mine privatindstillinger på Facebook og ændrede mit profilbillede til standardbilledet, fortæller Henriette Pedersen.


LÆS OGSÅ: Nettet griner: Spritbilist valgte det værste gemmested overhovedet

LÆS OGSÅ: Misbrug af kreditkort og stjålne identiteter sætter rekord

LÆS OGSÅ: Det flyder med hælervarer på nettet

LÆS OGSÅ: Hjerteskærende billeder deles på nettet: Hvor er mine børn?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx