Af - 25/02-16 07:00

Simone på 21 år leder efter skytsengel: Kan du hjælpe?Simone på 21 år leder efter skytsengel: Kan du hjælpe?

Simone var ved fødslen tæt på at dø, men en beslutsom jordemoder sørgede dog for, at det skulle være løgn. Simone er gået på de sociale medier - hun vil finde og takke sin redningskvinde.

Bildstrecke im Grossformat »

Mere end 10.000 gange er Simone Fick Grothes Facebook-opslag blevet delt. ‘Jeg havde ærlig talt ikke regnet med, at det ville gå så vidt,’ lyder det fra den overraskede unge kvinde, da metroxpress får en snak med hende.

Simone Fick Grothe delte søndag et opslag på sin Facebook-profil, og onsdag - tre dage senere - er det nået betydeligt længere ud, end hun overhovedet kunne forestille sig. I opslaget efterlyser hun jordemoderen, der i et snarrådigt øjeblik sørgede for, at Simone er i live i dag.

- Mit mål med opslaget er at få bekræftet nogle ting. Ting, som jeg kun har hørt fra min mors egen mund. Nu vil jeg gerne høre, hvordan personen, der reddede mit liv, egentlig selv oplevede det. Og så vil jeg prøve at sige kæmpe tak. Men hvordan siger man tak til én, der redder ens liv?, spørger Simone Fick Grothe.

Graviditet og fødsler koster 300.000 kvinder livet i 2015
Graviditet og fødsler koster 300.000 kvinder livet i 2015

Fødslen, som hun gennem tiden har hørt så meget om fra sin mor, var heller ikke en helt almindelig fødsel. Jeanette, som jordemoderen hed, havde afsluttet sin vagt på Gentofte Hospital og havde egentlig fri, da hun pludselig fornemmede, at noget var galt med Simones mor.

Da der var travlt på fødselsgangen, tog Jeanette sagen i egen hånd og kørte en såkaldt strimmel ud af vemålerne og opdagede, at Simone blødte kraftigt inde i sin mors mave. Simones mor, Christina, blev herefter hasteopereret - Simone blev født ved kejsersnit kl. 08.50 den 17. juli 1994.

Tre søstre føder samtidig – kort efter kom en fjerde overraskelse
Tre søstre føder samtidig – kort efter kom en fjerde overraskelse

Billederne fra fødslen blev taget i al hast, da alle i stuen var overbevist om, at Simone ikke ville overleve fødslen på grund af alt det blod, hun havde mistet.

- Det hele gik så stærkt, og der er ingen tvivl om, at Jeanette har reddet mit liv. Jeg har behov for, at hun ved, at jeg er evig taknemmelig, siger hun.

Til spørgsmålet om, hvorfor hun pludselig følte en trang til at vise sin taknemmelighed nu her 21 år efter, siger hun:

- Jeg står et sted i livet, hvor jeg føler, at jeg har styr på det hele. Jeg føler dog alligevel også, at jeg stadig har et par løse ender i mit liv - og den her ende vil jeg altså gerne have styr på. Har i lang tid gerne ville i kontakt med Jeanette, og nu skal det altså være.

TV: Kvinde i vild fødsel på passagersædet
TV: Kvinde i vild fødsel på passagersædet

Simone Fick Grothe fortæller, at idéen opstod ret spontant ved middagsbordet med sin mor, hvor de snakkede om hele episoden, og hvor taknemmelige de var for jordemoderens beslutning i sin tid.

Derefter gik det stærkt. ‘Fra middagsbord til Facebook-opslag på kort tid,’ som Simone selv kalder det.

Efter at hendes opslag nu er nået så bredt ud, så er Simone begyndt at få kontakt fra helt fremmede mennesker, der bare gerne vil hjælpe hende.

- Der er rigtig mange fremmede mennesker, der har kontaktet mig. De fortæller mig, at de super gerne vil hjælpe, også selvom de ikke umiddelbart har mulighed for det. De siger, at jeg bare skal kontakte dem, hvis jeg vil bruge dem. Det rører mig rigtig rigtig meget, siger hun.

Danmark er fjerdebedste land for mor og barn i verden
Danmark er fjerdebedste land for mor og barn i verden

Den store opmærksomhed har dog også gjort Simone lidt ked af det over, at hun ikke kan kontakte alle og sige tak. Hun havde bare regnet med, at det ville blive hendes tætte venner, der ville hjælpe hende.

- Pludselig leger alle Sherlock Holmes på Facebook for at hjælpe mig med at finde Jeanette. Over 10.000 shares på Facebook, og er også blevet kontaktet af Aftenshowet. Det er helt vildt, lyder det fra Simone.

Simone fortæller, at hun har fundet en Jeanette, som hun tror, kunne være hendes redningskvinde. Men hun er ikke helt sikker. Hun har lagt en føler ud for at se, om det skulle være hende.

Tog til lægevagt med mavesmerter: Seks timer senere var Malene mor
Tog til lægevagt med mavesmerter: Seks timer senere var Malene mor

- Jeg ved ikke om jeg har fundet hende, men håber det. Det er lidt svært at få fat i hende. Jeg respekterer selvfølgelig også, hvis hun ikke har interesse i at komme frem. Jeg vil bare gerne lade hende vide, hvor taknemmelig jeg er, selvom det er svært.

For ja, hvordan takker man egentlig rigtig én, der har reddet ens liv?

TV: Forældre er ved at sige farvel til dødfødt søn, men så sker der et mirakel
TV: Forældre er ved at sige farvel til dødfødt søn, men så sker der et mirakel

TV: Betjent hjælper metrobaby til verden juleaften
TV: Betjent hjælper metrobaby til verden juleaften

Forældre på lyserød sky: Baby født på fly
Forældre på lyserød sky: Baby født på fly

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx