Af Ritzau - 03/03-17 17:17; Opdateret: 03/03-17 17:37

Løhde vil sætte grænser for kommunernes virksomhedLøhde vil sætte grænser for kommunernes virksomhed

Det offentlige skal ikke bevæge sig ind på private markeder, fastslår minister. Hun er klar til at lovgive.

storybild

Kommunerne og erhvervslivet er meget uenige om, i hvilket omfang det offentlige bevæger sig ind på private markeder. Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) vil ikke agere overdommer. Men hun varsler lovændringer. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Martin Sylvest)

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), slår fast, at der er brug for ny lovgivning for at sikre mere fair konkurrence mellem private virksomheder og det offentlige på visse områder.

Hun har fredag holdt et indledende møde om emnet med en lang række repræsentanter for det private erhvervsliv, kommunerne og Danske Regioner.

De private virksomheder på den ene side og KL og Danske Regioner på den anden er enige om, at der er en problemstilling, som det er nødvendigt at se på.

Men de ser særdeles forskelligt på problemets omfang, konstaterer Løhde efter mødet.

- Parterne har et forskelligt billede af, hvor mange træer der så at sige står i skoven. Det skal jeg ikke gøre mig til overdommer over, siger hun.

- Det er en vigtig prioritet for regeringen, at det offentlige ikke bevæger sig ind på private markeder og udfører opgaver, som ligger langt ud over det offentliges kerneområder.

- Jeg tror, vi kommer til at se på lovgivning på en lang række områder.

Hun nævner specifikt, at regeringen ønsker at lave en samlet klageadgang. Alene det vil kræve en lang række lovændringer.

Erhvervslivet har præsenteret ministeren for en lang række eksempler på det, kritikerne omtaler som opgavetyveri, men som KL-formand Martin Damm (V) kalder "mindre end et hår i suppen".

- Det, der er blevet nævnt på mødet i dag, dækker over rigtig mange emner fra kommunale genbrugsbutikker, mindfullness, affaldskørsel, forlagsvirksomhed og mad ud af huset, fortæller Sophie Løhde.

Regeringen har sat gang i et såkaldt "servicetjek" af, hvilke opgaver det offentlige fortsat skal løse. Det skal være færdigt i foråret. Herefter vil regeringen komme med et udspil, oplyser ministeren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx