Socialdemokraterne: - Venstre burde skamme sigSocialdemokraterne: - Venstre burde skamme sig

Venstre kritiserer regeringen for at tillade flere familiesammenføringer, selv om blå blok stod for samme udvikling i 00'erne.

storybild

Mette Reissmann (Billede: Polfoto)

Venstre har op til fredagens sommergruppemøde i partiet kritiseret regeringen for at lade antallet af familiesammenføringer stige til 5.112 tilladelser i 2013.

Men en gennemgang af tallene hos Udlændingestyrelsen viser, at den tidligere regering med Venstre og Konservative i spidsen også lod tallet stige op gennem 00'erne til et lignende niveau.

Venstre-kritik: I manipulerer og fører folk bag lyset
Venstre-kritik: I manipulerer og fører folk bag lyset

Fra 2005 til 2010 steg antallet af opholdstilladelser, som blev givet via familiesammenføringer, fra 3.522 til 4.768, og det får nu Socialdemokraterne til at kalde Venstre for en flok hyklere, fordi de nu kritiserer regeringen for en udvikling, som man ligeledes så, da VK var ved magten.

- Når Venstre har haft samme politik dengang, så er det jo dobbeltmoralsk. Det er igen noget, hvor de bruger frygt og negativ holdning overfor befolkning, og det er et kæmpe problem, siger Mette Reissmann, udlændingeordfører hos Socialdemokraterne.

- Vi har lempet på reglerne for børn på udlændingeområdet, og det sagde vi, at ville før valget. Det er et bevidst valg, vi har truffet, så børn kan være sammen med deres mor og far. Venstre opfører sig uklædeligt, og de burde skamme sig over deres tone, siger hun til Metroxpress.

S-minister advarer V: Lemp ikke 24-årsreglen
S-minister advarer V: Lemp ikke 24-årsreglen

Hos Venstre nægter Karsten Lauritzen, der er partiets udlændingeordfører, at der er tale om dobbeltmoral.

- De mange familiesammenføringer dengang var jo årsagen til, at vi indførte pointsystemet, hvilket førte til et fald. Måske et lidt for stort fald. men siden afskaffede den nye regering pointsystemet, og så steg tallet igen, siger han.

Vil det sige, at et niveau omkring 2-3000 familiesammenføringer om året er ideelt?

- Jeg synes ikke, man skal sætte en kvote på, men antallet betyder noget, og derfor skal man holde øje med det, ligesom antallet af asylansøgere også betyder noget.
Hvis man vil styre og påvirke, hvem der kommer til Danmark og bliver statsborgere, så skal man holde øje med det, og det vil vi i Venstre, siger han.

Antallet af opholdstilladelser som er givet via familiesammenføring under henholdsvis VK-regeringen og SRSF-regeringen:


2005: 3.522 (VK)

2006: 3.582 (VK)

2007: 4.454 (VK)

2008: 3.749 (VK)

2009: 4.479 (VK)

2010: 4.768 (VK)

2011: 2.902 (VK/SRSF)

2012: 3.170 (SRSF)

2013: 5.112 (SRSF)


Kilde: Udlændingestyrelsen


Venstres kampagne, som har kørt på Facebook og Twitter.Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx