Af - 03/06-15 15:44; Opdateret: 04/06-15 07:54

Farlige p-piller: Caroline fik blodpropper i begge ben og lungerFarlige p-piller: Caroline fik blodpropper i begge ben og lunger

Caroline Hammer ville ønske, at lægen havde informeret hende bedre, før hun som 16-årig fik nogle moderne p-piller, der siden viste sig at være farlige.

storybild

Caroline Hammer fik blodpropper efter at have spist 3. generations p-piller. (Billede: Privatfoto)

Caroline Hammer var kun 16 år, da hun en dag i skolen pludselig fik voldsomme smerter og mistede kontrollen over sine ben.

Caroline var 2,5 måned inden begyndt at spise en af de moderne 3. og 4.generationspiller, Yaz.

- Pillerne var begyndt at genere i form af lændesmerter og småhævede ben, men min læge havde ikke fortalt mig, at der kunne være bivirkninger, jeg skulle være på vagt overfor, så jeg så ikke sammenhængen, fortæller Caroline Hammer, der i dag er 20 år, til metroxpress.

Advarsel: Disse p-piller fordobler risikoen for blodpropper
Advarsel: Disse p-piller fordobler risikoen for blodpropper

Caroline, som ikke er klar over, at smerterne og følelsesforstyrrelserne kan skyldes p-pillerne, tager til lægen, da smerterne bliver uudholdelige. Lægen bestiller straks en ambulance og indlægger hende på hospital.

- På hospitalet konstaterede lægerne, at jeg havde en blodprop, som gik fra maven til under knæet, og jeg straks i behandling. Men trods behandlingerne fik jeg alligevel flere blodpropper i det andet ben og i lungerne i dagene efter.

Caroline Hammer var indlagt i seks uger. Hun siger, at hun har det godt i dag, selv om hun skal være på blodfortyndende medicin resten af sit liv.

- Det har været et meget hårdt forløb. Jeg fortryder dybt, at jeg tog de p-piller, for de har jo ændret hele mit liv. Og jeg håber virkeligt, at lægerne får bedre forstand på forskellen på de gamle og nye farlige piller, og at Sundhedsstyrelsen snart lever op til sit ansvar, for jeg forstår ikke, at de giver lægerne lov til at blive ved med at udskrive dem.

Caroline har siden fået lavet en blodprøve, som viser, at hun er i særlig risiko for at få blodpropper, og det opfordrer hun nu også andre til at gøre, hvis de overvejer p-piller:

- Jeg er klar over, at sådan en test som jo er en genetisk test ikke er helt billig, men det er jo endnu dyrere at blive syg.

P-piller øger risikoen for hjernesvulst
P-piller øger risikoen for hjernesvulst

Unge kvinder raser: Ungdomsblad opfordrer piger til at tage p-piller
Unge kvinder raser: Ungdomsblad opfordrer piger til at tage p-piller

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx