Af - 15/04-15 19:09; Opdateret: 15/04-15 19:33

Mette advarer unge piger om bikini-fitness: - De bliver knækket af detMette advarer unge piger om bikini-fitness: - De bliver knækket af det

Bikini-fitness bliver mere og mere populært, men sporten er ekstrem, og kan give piger psykiske og fysiske problemer, advarer fitness-blogger.

Bildstrecke im Grossformat »

Flere og flere kvinder stiller op i bikini fitness konkurrencer. Men det er ikke alle, der kan holde til presset hverken fysisk eller psykisk, og derfor advarer personlig træner og bikinifitness atlet Mette Lyngholm nu de danske piger, der går med en drøm at blive bikini fitness atlet.

På hendes personlige blog skrev hun det debatskabende indlæg "10 grunde til at du ikke skal stille op i bikini fitness" for at sætte fokus på sportens skyggesider.

- Bikini-fitness er en ekstremsport. Du bliver super presset både fysisk og på det mentale, siger Mette Lyngholm til metroxpress.

LÆS: Bikini-fitness hitter, men det kan blive en besættelse

Hele sit liv har Mette Lyngholm dyrket gymnastik og har derfor en god grundform. Derudover styrketrænede hun i fem år, inden hun første gang trådte op på scenen i en bikinikonkurrence. Men det er ikke alle piger, der ved hvor meget det kræver, og det kan knække dem, mener hun.

- Nogle piger tror, de kan blive bikiniatlet på nogle måneder. Det er helt urealistisk, og jeg ser mange piger, der oplever store nederlag, når de indser, at det ikke kan lade sig at gøre - eller endnu værre de begynder at sulte sig selv eller tage usunde kosttilskud for at komme frem til et resultat, siger Mette Lyngholm til metroxpress.

Med over 70.000 følgere på instragram er Mette Lyngholm godt klar over, at hun er et forbillede for mange piger, og er bekymret for at nogen ender i den forkerte boldgade:

-Meningen er, at det skal være sund og sjovt - ikke at man skal gå fysisk og psykisk ned. Det er super ærgerligt at se, at der er gået mode-dille i at stille op, for bikini-fitness er ikke for sjov. Man skal virkelig tænke sig om inden, lyder det fra atleten.

Har du selv en spændende, positiv eller negativ oplevelse med bikini-fitness, du vil dele, så skriv til os på mgr@mx.dk

Ekspert: De her fitnesstrends hitter i år
Ekspert: De her fitnesstrends hitter i år

Derfor står chefredaktør frem med dusk under armene og silikonebryster
Derfor står chefredaktør frem med dusk under armene og silikonebryster

Ud med proteindrikken: Derfor drikker  bodybuildere brystmælk
Ud med proteindrikken: Derfor drikker bodybuildere brystmælk

LÆS OGSÅ: TV: Kræftsyg bedstemor er verdensmester i bodybuilding

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx