Af - 26/05-14 08:49; Opdateret: 26/05-14 12:02

Mette malkede 160 liter modermælk ud til for tidligt fødteMette malkede 160 liter modermælk ud til for tidligt fødte

Skejby Sygehus måtte købe en ekstra kummefryser for at få plads til de rekordstore mængder modermælk, som den Mette Hjort donerede til for tidligt fødte.

storybild

- Det er skønt, men jeg donerede ikke for pengenes skyld, men for at hjælpe babyerne, siger Mette Hjort, der leverede en rekord, nemlig 160 liter mælk til andre babyer end sin egen. (Billede: Astrid Dalum)

Den 35-årige mor til to Mette Hjort fra Kibæk nær Herning er med rette stolt.

For hun har doneret værdifuld modermælk til snesevis af for tidligt fødte babyer på landets hospitaler - foruden det, hendes egne søn på et halvt år har fået.

- Jeg har massiv overproduktion af mælk, og jeg nægtede bare at hælde det ud, så på Google fandt jeg frem til, at der på Skejby Sygehus findes et mælkekøkken, fortæller hun.

Køkkenet modtager mælk fra mødre, der fryser det ned, og som mod betaling dermed hjælper for tidligt fødte på flere hospitaler.

- Normalt leverer en mor mellem 30 og 50 liter af det værdifulde mælk på otte uger, siger Tine Pedersen fra Skejby Mælkekøkken.

- Så det slog os helt ud, at Mette leverede 160 liter. Vi måtte købe en ny kummefryser, og vi har aldrig oplevet noget lignende, griner Tine Pedersen fra Skejby Mælkekøkken.

Mette Hjort måtte køre tre gange med bilen fyldt med mælk til Skejby, som kvitterede med 17.000 skattefri kroner, som Mette og familien skal bruge på en tur til Disneyland Paris i sommerferien.

- Det er skønt, men jeg donerede ikke for pengenes skyld, men for at hjælpe babyerne, siger hun.

Selv om Mette nu er stoppet med at donere, mangler der ikke mælk på Skejby.

- Der er konstant mødre, som uopfordret kontakter os for at donere mælk, men ofte siger vi nej, for vi har typisk tilstrækkelige forsyninger. Det kører i en lind strøm, siger Tine Pedersen.

Hun siger, at det ikke altid er kvinder med store bryster, der leverer meget mælk.

- Vi havde for nyligt en meget slank ung kvinde med små bryster, som leverede 80 liter.

Modermælken bliver typisk givet til for tidligt fødte, hvis mødre ikke har mælk nok selv.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Legendarisk DR-vært er død
bt.dk
Politiet: Mand fundet død i havn er...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx