Af Simon Boas - 25/05-17 14:17

Mor efter overraskende forældremøde i børnehaven: Det er ikke en undskyldning!Mor efter overraskende forældremøde i børnehaven: Det er ikke en undskyldning!

Har du råbt ad en pædagog i dag?

storybild

(Billede: Claus Bech )

Sådan spørger Sidsel Rauff, projektleder og mor, i en kommentar, der tirsdag blev publiceret i Berlingske. For Sidsel Rauff har nemlig et budskab til de mange forældre, der dagligt lader deres vrede gå ud over deres børns pædagoger.

'Lad os for nu se bort fra, at du som forælder er et elendigt forbillede for dit afkom, hvis du mister besindelsen, når du ikke får din vilje. Hvis du ikke kan udvise respekt for andre voksne mennesker og formulere dig roligt og fattet,' fortsætter hun.

For nylig sad hun til et forældremøde i sin søns børnehave. Der var det sædvanlige på agendaen, som hun bemærker, men det sidste punkt på dagsordenen sprang alligevel i øjnene.

Det handlede nemlig hverken om læringsplaner, byggerod eller om børnene, men derimod om børnenes forældre. Og efter det, som Sidsel Rauff kalder for et psykisk tilløb, fik pædagogerne i hendes søns børnehave taget sig sammen.

'Der blev gnedet i hænder og stirret på gulvet med alvorlige ansigter. Det handlede nemlig om, at pædagogernes arbejdsmiljø lider. Det lider, fordi de hver dag skal håndtere at møde forældre, som skælder dem ud. Og det er ikke én forælder – det er mange.'

Undskyldningen, eller jammerkoret, som Sidsel Rauff kalder det, lyder, at forældrene er pressede. Men det er alle, noterer hun sig. Og akkurat af den grund har vi brug for både sympati, empati og forståelse.

Desperate forældre: Ingen vil lege med vores syvårige Jonas - nu inviterer vi ALLE
Desperate forældre: Ingen vil lege med vores syvårige Jonas - nu inviterer vi ALLE

'At være presset er ikke en undskyldning for at lange ud og ikke opføre sig civiliseret. Stop det. Som om vi ikke har et gran af indflydelse på, hvordan vores liv hænger sammen. Vi har alle sammen kontrol over vores eget liv, hvis vi gider at tage den. Og nej – du behøver ikke at sælge dit hus og slæbe familien med til Kenya i en kajak for at »stå af«. Men du skal selvfølgelig gide tage ansvar,' skriver hun og tilføjer, at man ikke nødvendigvis behøves at købe vanter til sine børn for 129 kroner per par.

Og hvis du mener, at pædagogerne blot skal rette ind, fordi du betaler for deres løn, så kan du godt tro om. For rigtig nok betaler du for dit barns institutionsplads, men det gør dig ikke til chef for dit barns pædagog, fastslår Sidsel Rauff i kommentaren.

'Desuden kan du mig bekendt knap få dine unger passet en weekend af en teenagepige for de sølle 3.000 kr., som en børnehaveplads koster og endnu mindre for dit skolebarns vedkommende.'

Hun tilføjer, at aggression er lig med at hejse det hvide flag, og man ganske enkelt ikke er en god forælder, når man hidser sig op. Derfor er opfordring til de danske forældre også simpel. De skal holde deres kæft og opføre sig ordentligt.

Du kan læse hele Sidsel Rauff kommentar her.

Vær ærlig når du taler om terror med dine børn
Vær ærlig når du taler om terror med dine børn

LÆS OGSÅ: Far og mor truede ung datter på livet til ægteskab

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Charles skal arve historisk...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx