Af Thomas Ambrosius - 16/05-17 07:12

Ny, stor forlystelsespark på vej til København: Skal overgå Tivoli og LegolandNy, stor forlystelsespark på vej til København: Skal overgå Tivoli og Legoland

Tivoli og Bakken nord for København kan blive udsat for massiv konkurrence inden for overskuelig fremtid. Arkititektfirmaet BIG med den verdensberømte stjernearkitekt Bjarke Ingels i spidsen skal nemlig tegne en ny forlystelsespark og en offentlig park på i alt 85.000 kvadratmeter i den nye bydel Nordhavn, som i disse år udbygges voldsomt.

storybild

Her skal den nye forlystelsespark ligger, hvis projektmagerne lykkedes med deres storstilede plan.

Forlystelsesparkens vartegn skal være Nordens højeste hus, H.C.Andersen Adventure Tower, på svimlende 280 meter eller knap tre gange så højt som Rådhustårnet i København.

Sådan lyder planen i hvert fald fra de to initiativtagere, Kurt Immanuel Pedersen, tidligere erhvervskundedirektør i Nordea, og John Christensen, der blandt andet ejer et stort hotel-rengøringsfirma. De anslår, at det vil koste 6,5 milliarder kroner at realisere projektet, som - hvis alt går efter planen - kan være klar til at tage imod de første gæster i 2025-2027.

Kurt Immanuel Pedersen, der er direktør for firmaet bag projektet H.C. Andersen Adventure Tower ApS, afviser, at der er tale om fantasteri. Han har sagt sit gode job op og har brugt de seneste to og et halvt år på at samle et hold, der kan føre det ud i livet.

»Vi tror 100 procent på det her,« siger han.

Forlystelsesparken skal kunne måle sig med Tivoli og Legoland og vil blive bygget op omkring H.C. Andersens eventyrunivers. Det bliver firmaet Forrec, der blandt andet har været med til at bygge Legoland i Tyskland og Universial Studios i Florida, der skal udvikle forlystelsesparken i samarbejde med en dansk H.C. Andersen-ekspert.

Leg med droner kan blive en dyr affære
Leg med droner kan blive en dyr affære

»Det skal være en Klasse A-forlystelsespark. Vi har fået 10 skitseforslag til forlystelser fra Forrec baseret på H.C. Andersens eventyr. Det kunne for eksempel være en 4D-biograf, hvor man kan mærke varmen og kulden og måske også dufte gåsestegen fra ‘Den lille pige med svovlstikkerne’. Det kunne også være et univers fra Fyrtøjet, hvor man møder møder de store hunde,« siger han.

Første store hurdle er få overbevist et flertal i Københavns Borgerrepræsentation om projektet. Det kræver, at både et flertal i økonomiudvalget og teknik- og miljøudvalget nikker ja til henholdsvis en ny kommuneplan og en lokalplan for området.

Skolelærere fyret efter upassende leg: - Hvilke elever vil I knalde og dræbe?
Skolelærere fyret efter upassende leg: - Hvilke elever vil I knalde og dræbe?

Kurt Immanuel Pedersen pointerer, at han har haft en god dialog med politikere fra alle partier i Borgerrepræsentationen. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er imidlertid skeptisk. Det var i går ikke muligt at få et interview med Kabell, da han er på ferie, men hans pressechef henviser til denne kommentar fra borgmesteren:

»Efter hvad jeg har fået præsenteret indtil videre, har jeg svært ved at se, at det her har gang på jord, både hvad angår form, højde og drøjde.«

Projektet forventes tidligst at blive behandlet i teknik- og miljøudvalget efter sommerferien, oplyser teknik- og miljøforvaltningen.

Europarådet vil have Danmark til at droppe smykkeloven
Europarådet vil have Danmark til at droppe smykkeloven

Siger politikerne ja, er næste skridt at få investorer med ombord. Kurt Immanuel Pedersen og John Christensen har sammen med Deloitte haft investormøder med flere af de danske pensionsselskaber og private fonde, og ifølge Kurt Immanuel Pedersen har tilbagemeldingerne været positive:

»Investorerne vil meget gerne tale videre med os om at investere i projektet, hvis vi får det godkendt politisk.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk sangerinde skal giftes
bt.dk
Mindst ni personer dræbt i Canada...
bt.dk
Det alle taler om: Men guld-snakken...
bt.dk
FIFA vil udvide turnering: Er blevet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx