Af - 21/01-15 11:13; Opdateret: 21/01-15 14:02

Qvortrup: DF får fortsat udlændinge-banen for sig selvQvortrup: DF får fortsat udlændinge-banen for sig selv

Politisk kommentator Henrik Qvortrup tror ikke, at der kommer en mere ekstrem udgave af DF, selvom mange danskere efterspørger det.

storybild

Kristian Thulesen Dahl. (Billede: Polfoto)

Knap 13 procent svarer i en måling foretaget af Wilke for Jyllands-Posten, at de ”savner et parti, der har en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti”. En noget opsigtvækkende måling, lyder det fra Henrik Qvortrup, politisk kommentator på metroxpress.

”Det her viser, at der er en betydelig vrede og frustration i et vis segment af den danske befolkning, hvor DF's skarpe retorik og kurs på indvandrerområdet ikke er nok. Det her skal selvfølgelig ses i lyset af Paris og den opblusede terror-snak, men DF kan virkelig bruge det her til noget. I det hele taget er dagsordenen omkring terror, der er skabt efter Paris, en ren foræring til DF, set fra et helt kynisk synspunkt, fordi det debatten glider over, hvor DF befinder sig bedst,” siger Henrik Qvortrup.

TV: Pia K: Glem Thulesen Dahl som statsminister
TV: Pia K: Glem Thulesen Dahl som statsminister

Danmarks mest populære partiformand i skrivende stund, Kristian Thulesen Dahl, skal da heller ikke frygte, at der kommer en ny ekstrem udgave af Dansk Folkeparti og stjæler en del af hans mange vælgere, mener Henrik Qvortrup:

”Nej, jeg ser ikke nogen tegn på, at der ligger et opstillingsberettiget højrefløjsparti, der kan bide DF i haserne, og venter. Det kommer heller ikke,” siger han.

Qvortrup: Skolevalg gør intet for Helle Thorning
Qvortrup: Skolevalg gør intet for Helle Thorning

Det, der umiddelbart er en kritik af Dansk Folkeparti, ender altså efter alt at dømme med at blive en fordel for Kristian Thulesen Dahl.

”Det er jo lidt underligt, at 13 procent siger, at hans politik er forkert, men som en anden Fætter Højben indkasserer han formentlig en sejr og et stort plus på grund af det. Man kan roligt sige, at det går hans vej for tiden, for DF kan jo bruge det her til at vise, at selv om mange mener, at de er ekstreme, så er de faktisk for milde til mange danskere. Så det kan være med til at normalisere DF yderligere,” siger Henrik Qvortrup.

LÆS OGSÅ: TV: Claus Hjort vil begrænse ytringsfriheden

LÆS OGSÅ: Qvortrup: I dag starter Thorning krigen mod DF

LÆS OGSÅ: Qvortrup om Thorning-kampagne: Hvor dumme tror I, at vi er?

LÆS OGSÅ: Qvortrup om nytårstale: Nederlagstruet Thorning markerer kant

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx