Af - 21/01-16 17:03

Spaghetti-religion vil godkendes i DanmarkSpaghetti-religion vil godkendes i Danmark

Internetreligionen Pastafari vil anerkendes som trosretning i Danmark.

Bildstrecke im Grossformat »

Pastafari har længe været en stor ting på nettet, lørdag bliver der i Odense stiftet en dansk forening. Målet er anerkendelse som trossamfund.

Udøverne er for alt, hvad der er godt, og imod alt, hvad der er dårligt. Det er helt kort dogmet i Det Flyvende Spaghetti Monsters Kirke i Danmark.

- Det lyder helt banalt, men det tvinger folk til at tænke nuanceret over, hvordan de skal forholde sig til deres nabo eller flygtninge, siger Pastor Farian, hvis borgerlige navn er Jakob Farian Krarup.

Han må ikke få sit kørekort: Insisterer på at bære en skål på hovedet
Han må ikke få sit kørekort: Insisterer på at bære en skål på hovedet

Religionen kom til verden i 2005 som modsvar til kristne grupper, der ville have, at der skulle undervises intelligent design på lige fod mod arternes udvikling i amerikanske skoler.

Tiltaget fik mildest talt succes på nettet.

Kirken har knap 3000 danske likes på Facebook.

TV: Eksperiment - De læser op fra Bibelen, men folk tror, det er Koranen
TV: Eksperiment - De læser op fra Bibelen, men folk tror, det er Koranen

Pastor Farian understreger dog, at man ikke er ude på at gøre grin med andre trosretninger, dog skal luges ud i gammelt fnidder. Herunder mener han for eksempel at mene at ens gud er bedre end en anden, omskæring eller konfirmationsforberedelse i timerne i folkeskolen.

- Vi er et fuldstændig frisk pust, hvor vi kun sammensætter det, der giver mening i et virke imod det, der er er dumt, siger han til metroxpress.

Lørdag er der indtil videre mellem 30 og 40, der har meldt sig fysisk til generalforsamlingen, der bliver afholdt på Odense Congress Center. Dog har Facebook-eventet over 300 deltagere. Det er nemlig også muligt at deltage via nettet.

Episk svar hitter igen: Mørklødet tager tykt pis på muslimkritisk dansker
Episk svar hitter igen: Mørklødet tager tykt pis på muslimkritisk dansker

Kulhydrater, evidens og rom danner grundpillerne i en religion, der nu får en gren i Danmark. Himlen beskrives som en sprudlende ølvulkan flankeret af en fabrik, der producerer dugfriske strippere. I Pastafari-helvedet er der et lignende setup, bortset fra, at øllet er fladt, og stripperne befængt med kønssygdomme.

Hvis man færdes på de internationale medier, så er det ikke utænkeligt, at man er stødt på nyheden om, at endnu en stålsat følger af religionen har fået lov til at bære trosretningens hovedbeklædning på et officielt dokument, såsom et pas eller et kørekort. Et dørslag.

Her ses et eksempel på den østrigske Niko Alm, der i 2011 fik overbevist myndighederne om at dette billede kunne pryde førerbeviset.

Det kan virke som en stående joke, hvilket det også er for mange pastafarianere, men sien på hovedet er også en kommentar til, hvor meget religiøse grupper i dag får lov til alene på grund af deres tro, lyder det fra Pastor Farian.

LÆS OGSÅ: Danskerne i EU-måling: Diskrimination udbredt i Danmark

LÆS OGSÅ: Nemos brevkasse: Hvilken gud skal jeg tro på?

LÆS OGSÅ: Han brød religiøst dogme for at redde 6-årig: Folks gavmildhed får tårerne frem

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx