Af - 10/02-14 12:33; Opdateret: 10/02-14 14:23

Her er den ukendte SF-kandidat: Superjoker eller super joke?Her er den ukendte SF-kandidat: Superjoker eller super joke?

Tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr er stadig storfavorit til at indtage formandsposten i SF, men vil ukendt kandidat overraske alt og alle som en vis Annette Vilhelmsen gjorde for halvandet år siden?

storybild

Peter Andersen fra Vejle stiller op mod tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr til den ledige post som SF-formand efter Annette Vilhelmsen. (Billede: Peter Andersen / privat foto)

Den totalt ukendte SF'er, 24-årige Peter Andersen fra Vejle, levnes ikke store chancer for at blive en seriøs udfordrer til tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr om den ledige formandspost i SF.

Peter Andersen har ifølge metroxpress' oplysninger ingen tillidsposter i SF eller SFU, men er menigt medlem af partiet.

Kommentator om SF-måling: Det er blodig alvor nu
Kommentator om SF-måling: Det er blodig alvor nu

- Man skal aldrig sige aldrig i SF. Der var heller ikke mange iagttagere på Christiansborg, der troede at Annette Vilhelmsen kunne vinde Astrid Krag ved det seneste formandsvalg. Men Peter Andersen kommer altså fra en position fra de alleryderste rækker af SF, så jeg mener, at Pia Olsen Dyhr fortsat er storfavorit, siger politisk kommentator på Berlinske Thomas Larsen til mx.dk og tilføjer:

- Peter Andersen vil sikkert kunne samle nogle af de kritiske røster fra SF's venstrefløj bag sig, men lige nu arbejde Pia Olsen Dyhr og de stridende fløje i partiets top på at nå frem til en fælles forståelse. Man er i toppen af partiet klar over, at partiet er i en så alvorlig situation, at det ikke er tiden til eksperimenter.

Splittet SF: Formandsfavorit går ind for millionærskat
Splittet SF: Formandsfavorit går ind for millionærskat

Peter Andersens kandidatur er ifølge Thomas Larsen ' et frisk forsøg':

- Han skal nok kunne samle de 100 stillere, han har brug for. Men den alvorligste udfordring for Pia Olsen Dyhr er altså ikke, om hun kan vinde valget. Det er, om hun kan vinde freden bagefter.

Peter Andersen droppede ud af gymnasiet midt i 1. g. i 2007.
Han har været med til at opstarte ungdomsmødestedet U3 i Vejle.

Gennem flere år har han været engageret i KFUM-spejderne, og i marts 2010 rejste han til London for arbejde frivilligt på et af verdens største samlingssteder for spejdere, Gillwell Park.

Han interesserer sig blandt andet for digte, film og kunst. 'Harry Potter' er blandt hans yndlingsbøger, og så er han indehaver af bloggen Fantastenstanker.blogspot.dk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lego-familie har tabt gigantbeløb
bt.dk
Forhandlere er gået hjem: Her er...
bt.dk
Ziegler om forhandlinger: Jeg er...
bt.dk
Tøjgigant lider i Danmark: Værste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx