Af - 29/04-13 06:59

Flere fuckfingre i smilets byFlere fuckfingre i smilets by

Langt flere bilister viser langefingrene til aarhusianske buschauffører, som til gengæld slipper for knytnæver og spytklatter.

storybild

For blot fire år siden var der i Aarhus næsten dagligt grimme episoder, hvor en buschauffør blev udsat for trusler, slag, spytklatte eller ølsjatter, hvis ikke bussen blev angrebet med byger af sten udefra.

Men takket være videoovervågning og et samarbejde mellem politi, kommune og det lokale busselskab finder angrebene nu langt sjældnere sted.

I 2009 var der 280 episoder. I 2012 var der 102.

»Vi havde bekymrende mange episoder med fysiske overgreb på chaufføren. Eksempelvis blev der hældt øl ud over chaufførerne, som også blev udsat for spytklatter, men det er stort set slut nu,« siger Bjarne Larsen, hr-chef hos Busselskabet Aarhus Sporveje.

Han glæder sig over udviklingen, som også skyldes, at chaufførerne er blevet uddannet i at nedtrappe og afværge konflikter, og han understrege, at en betydelig del af de 102 episoder oftest angreb på bussen – ikke på chaufførerne.

»Men der desværre et punkt, hvor det går den forkerte vej. Vores chauffører har aldrig set så mange fuckfingre fra frustrerede bilister som nu.«

Han forklarer, at vejnettet i Aarhus i disse år bliver renoveret og udbygget i stort omfang, noget som forsinker og frustrerer bilister på eksempelvis den overtrafikerede Kystvejen, som grænser op til byggeriet en helt ny bydel på den tidligere industrihavn.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx