Af Ritzau - 13/10-16 23:18

Banderelaterede skyderier er markant stigendeBanderelaterede skyderier er markant stigende

De banderelaterede skudepisoder er ifølge politiet steget markant i 2016 sammenlignet med 2014 og 2015.

storybild

En opgørelse, som Jyllands-Posten har lavet på baggrund af Rigspolitiets rocker- og banderapporter, viser, at der er registreret 359 banderelaterede skyderier i det offentlige rum fra 2007-2015. Rekorden blev sat under den store bandekonflikt i 2008 med 76 skudepisoder. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Bjarke Bo Olsen)

Natten mellem onsdag og torsdag var den gal igen. I Aalborg. I København. I Næstved. Og i Søborg.

Mellem klokken 20.30 og klokken 02.35 indløb der meldinger om skyderi til politiet i alle fire byer. Mindst et af skyderierne – det i Næstved – har angiveligt forbindelse til en igangværende bandekonflikt.

Ifølge Rigspolitiet tegner der sig i 2016 en markant stigning i forhold til tidligere i antallet af netop banderelaterede skyderier.

Det skriver Jyllands-Posten.

I fjor registrerede politiet 17 af slagsen med fem dødsfald til følge. I 2014 var der 16 banderelaterede skyderier, 10 blev såret, ingen dræbt.

- I de seneste år har antallet af skyderier været rimeligt stabilt. Vi er oppe på væsentligt flere i år.

Det udtaler Michael Kjeldgaard, leder af Nationalt Efterforskningscenter (NEC) ved Rigspolitiet, til avisen.

Præcis hvor mange rocker- og banderelaterede skyderier i det offentlige rum, Rigspolitiet har registreret i 2016, vil Michael Kjeldgaard ikke oplyse, da tallene først skal valideres.

Det er tvivlsomt, hvorvidt alle fire skyderier onsdag og torsdag er banderelaterede. Men uanset hvad, er udviklingen i rocker- og bandemiljøet "meget bekymrende", konstaterer han.

For Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, understreger de seneste skyderier behovet for hurtig politisk handling. Hun kalder regeringen "fodslæbende".

- Vi får et samråd med justitsministeren i november, men det burde være sket for længst, siger hun og ønsker blandt andet strammere regler for prøveløsladelse og bedre overvågningsværktøjer til politiet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx