Af - 24/01-15 12:49

KORT: Se, hvor politiet advarer mod fartfælderKORT: Se, hvor politiet advarer mod fartfælder

Det er næppe sådan, man havde forestillet sig politiet bruge Twitter.

storybild

Politiinspektør Knud Reinholdt er ligeglad med, hvor meget Syd- og Sønderjyllands Politi skraber ind i fartbøder. (Billede: Polfoto)

Ordensmagten er til for folket, men i Syd- og Sønderjylland får beboerne en ekstra hjælpende hånd.

I den sydligste del af Jylland advarer politiet på Twitter bilisterne om, hvor de placerer fartkontrollen.

- Hele idéen med ATK (Automatisk Trafik Kontrol, red.) er jo, at det er et middel til at nedbringe uheld og højne trafiksikkerheden. Derfor har vi slet ikke noget imod at nævne, hvor vi holder, hvis det får bilisterne til at overholde farten, siger Knud Reinholdt.

Politiet manglede kræfter: Flere hashmistænkte slap fri
Politiet manglede kræfter: Flere hashmistænkte slap fri


Se hvordan Syd- og Sønderjyllands Politi har brugt Twitter til at advare om fartkontroller siden nytår.

Han er leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, og han har ikke fået nogen løftet pegefinger fra Rigspolitiet for at hjælpe bilisterne med at undgå fartbøder.

- Vi har frit slag i bolledejen. Der er et krav om, hvor mange timer vi skal bruge, men det er op til politikredsen selv, hvordan vi vil øge sikkerheden. Vi er fløjtende ligeglad med, om der kommer penge i kassen. Hvis det virker til at nedsætte færdselsuheld, så er vi kommet derhen, hvor vi gerne vil, siger Knud Reinholdt.

Begejstrede betjente: Tryllekunstner tryller sig ud af fartbøde
Begejstrede betjente: Tryllekunstner tryller sig ud af fartbøde

Nogle gange tweeter Syd- og Sønderjyllands Politi blot hvilket område, fartkontrollen holder i. Andre gange skriver de det helt bestemte vejnavn.

- Det ligger fint i forlængelse af vores strategi med en kombination af konkrete tweets og den generelle risiko for fotovogne, som vi ikke fortæller om, siger Thomas Kristensen, kommunikationsrådgiver hos Rigspolitiet.

I henhold til en national handlingsplan for trafiksikkerhed, er målet for hele landet at komme under 120 dræbte i trafikken i 2020. Statistikken for 2014 ligger ikke klar endnu, men Knud Reinholdt regner med, at tallet er under 200.


LÆS OGSÅ: Svensk politi blev selv aflyttet af aktivister

LÆS OGSÅ: Vildt røveri: Stjal penge og brændte Porsche af

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx