Af - 18/05-15 13:44

Klamydia-hjemmetests 'udsolgt' til kvinder i Københavns KommuneKlamydia-hjemmetests 'udsolgt' til kvinder i Københavns Kommune

Kvinderne i hovedstaden må vente lidt, hvis de vil tjekkes for klamdyia via Sex & Samfunds hjemmetests.

storybild

60 procent af dem, der bestiller klamdiatests via Sex & Samfunds hjemmetests er kvinder. Nu er der en uges ventetid på hjemmetests til kvinder i Københavns Kommune.

Svier det for neden? Så er der dårligt nyt til dig, hvis du samtidig er kvinde og bor i Københavns Kommune og gerne vil lade dig teste anonymt. I øjeblikket er der udsolgt af gratis hjemme-klamydiatests til kvinder, der bor i hovedstaden.


- Der er ventetid, fordi vi skal hente flere tests hjem på lager. Vi forventer, at vi kan sende hjemmetest ud igen i slutningen af ugen, siger Marianne Lomholt, National chef for Sex & Samfund, der står bag testene.

Testene bestilles på nettet og udsendes anonymt og gratis til de unge privat, der herefter indsender deres test og senere tjekker resultatet på en hjemmeside.

Hey skat, skal vi ikke lige tage en klamydia-test?
Hey skat, skal vi ikke lige tage en klamydia-test?

Sex & Samfund bestiller 200-300 tests af gangen og prøver derudover løbende at bestille hjem i mindre ordre for at holde lageret ved lige.

Foreningen er opmærksom på, at de skal bestille flere test hjem til kvinder end mænd, da det cirka er 60 procent af kvinder, der benytter sig af klamydia-hjemmetests muligheden.

I sommers løb lageret dog også tør for test. Men ifølge Marianne Lomholt mærker Sex & Samfund ikke noget 'peak' i løbet af året i mængden af bestillinger. Hun ser desuden positivt på, at der er udsolgt.

Vi tager det som udtryk for, at der er stor interesse for hjemmetestene, og det er rigtig positivt
siger Marianne Lomholt.

Klamydia-kortet: Hvor ramt er din kommune?
Klamydia-kortet: Hvor ramt er din kommune?

Og noget tyder da også på, at hjemmetestene har en stor effekt. I skrivende stund er positivraten på 11,6 procent, hvilket er en stigning mod de tidligere års 10,2 procent. Sammenligner man hjemmetestenes positivrate med positivraten blandt de folk, der får taget en klamydiatest ved deres læge, ligger positivraten her på 8,3 procent.

- Den her ordning appellerer til de unge, fordi den er gratis og anonym. Det glæder mig, at positiv raten for hjemmetests er steget, siger Marianne Lomholt.

Hjemmetest knækker klamydiakurven i København
Hjemmetest knækker klamydiakurven i København

Metroxpress har lavet et kort, så du kan se, hvilke kommuner, der i slutningen af 2014 havde flest klamdiaramte

LÆS OGSÅ: Færre unge får klamydia

LÆS OGSÅ: Nyforelskede kræver test for sexsygdomme

LÆS OGSÅ: Ny dansk vaccine virker mod klamydia

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Twitter-stifterens vilde...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Dit ansigt afslører, hvad du føler
bt.dk
Medie: Kongelig fartdjævel ræsede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx