Af - 19/05-14 19:02

Sådan sparer du fem millioner kroner på to timerSådan sparer du fem millioner kroner på to timer

Forskellen på kvadratmeterprisen i Charlottenlund og Nakskov er ekstrem høj.

storybild

Kvadratmeterprisen på boliger i udkantsdanmark er lav, og der er gode muligheder for at finde flotte boliger til få millioner kroner, vurderer Boligas direktør.

Der er millioner at spare for familier, der er klar til at rykke teltpælene op og udskifte nordsjællandske velhaverkommuner med et anderledes ydmygt postnummer i eksempelvis Lolland eller Lemvig.

Prisforskel på boliger slår rekord
Prisforskel på boliger slår rekord

Mens prisen for en gennemsnitsvilla i Charlottenlund ligger på 5,5 millioner kroner, kan en lignende villa i Nakskov erhverves for blot 586.000 kroner. Det viser en ny opgørelse fra Boliga, som dækker kvadratmeterpriserne på solgte boliger i 2014.

Mens man i Charlottenlund betaler 39.000 per kvadratmeter, kan man i gennemsnit nøjes med at slippe 4.200 per kvadratmeter i Nakskov på Lolland.

Københavnske forstæder ligner Udkantsdanmark
Københavnske forstæder ligner Udkantsdanmark

I konkrete eksempler er forskellene endnu mere markante.

På Berlingsbakken 16 i Charlottenlund ligger en villa på 467 kvadratmeter i øjeblikket til salg for 16,5 millioner kroner. Men i Holeby i Lolland Kommune kan en ejendom med den helt samme størrelse erhverves for blot 1,65 millioner kroner. I alt en besparelse på cirka 15 millioner kroner.

Til venstre er villaen i Charlottenlund til 16,5 millioner kroner. Til højre ejendommen i Holeby til 1,65 millioner kroner.

Boligkrisen har skabt et nyt Udkantsdanmark
Boligkrisen har skabt et nyt Udkantsdanmark

- Der er enorme afslag i priserne på boligerne i udkantsdanmark i øjeblikket. Man kan virkelig købe et stort hus til meget få penge. Hvis man er klar til at bruge længere tid på at køre på arbejde, så er der virkelig meget at få for pengene på steder som Lolland, Guldborgsund, Langeland og Sønderborg, siger direktør i Boliga, Ricco Zuschlag, som samtidig slår fast, at der findes mange gode og flotte villaer i udkantsområderne.

Metroxpress har i samarbejde med Boliga fundet en række huse med samme kvadratmeterantal, men med vidt forskellige priser:

Venstre: Hyldegårds Tværvej 7, Charlottenlund til 8 milloner kroner. Højre: Kapelvej 3, Fanø til 2 millioner kroner. Begge boliger har 203 kvadratmeter.

Besparelse: 6 millioner kroner

Venstre: Søllingsvej 4, Charlottenlund til 8,5 millioner kroner. Højre: Byrum Hovedgade 78, Læsø til 1,59 millioner kroner. Begge boliger har 189 kvadratmeter.

Besparelse: 6,9 millioner kroner

Venstre: Lemchesvej 5, Hellerup til 17,5 millioner kroner. Højre: Nørrelundvej 5, Lemvig 1,84 millioner kroner. Begge boliger har 255 kvadratmeter.

Besparelse: 15,6 millioner kroner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tv-indslag om Danmark vækker vrede:...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Mentalerklæring: Så høj er Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx