10/09-13 19:29

38-årig pusher fængslet for 4,4 ton hash38-årig pusher fængslet for 4,4 ton hash

Hvis politiet har ret, ville en joint af den hash, han er sigtet for, række fra København til Bruxelles.

storybild

Et tidligere hash-fund - her 'kun' et kvart ton. (Billede: Polfoto)

En 38-årig mand er tirsdag ved et grundlovsforhør i Dommervagten i København blevet fængslet i fire uger, sigtet for at have opbevaret godt 4,4 ton hash, som angiveligt skal være solgt i Pusher Street på Christiania.

Sigtelsen baseres delvist på fund af regnskaber, og den store mængde skal være leveret til hashmarkedet gennem tre år, mener politiet.

Den store sag bygger videre på anholdelser, som foregik i juli, hvor betjente fandt cirka 300 kilo hash under ransagninger flere steder i København og i et sommerhus i Nordsjælland. Ved samme lejlighed blev der fundet halvandet kilo kokain.

Det stod dog hurtigt klart for politiet, at en stor del af hashen ikke havde noget med det kriminelle netværk fra den oprindelige sag at gøre.

Ved et "intensivt opklaringsarbejde" opstod mistanken mod den 38-årige og en 42-årig mand, forklarer politiet i en pressemeddelelse.

Efterforskningen førte til en sigtelse for opbevaring og videresalg af 4,4 ton hash - en usædvanlig stor mængde. Solgt på gaden for 50 kroner pr. gram ville det have givet en omsætning på 222 millioner kroner.

På en pædagogisk facon beretter Københavns Politi tirsdag i en pressemeddelelse om sagens omfang:

- Hvis vi regner med, at der går cirka 0,5 gram hash på en joint, så svarer vores sigtelse til opbevaring og håndtering af en joint, der rækker fra Politigården i København til Bruxelles, udtaler politikommissær Steffen Th. Steffensen.

I nogen tid har betjente ledt efter den 38-årige, som skjulte sig hos en slægtning på Nørrebro. Mandag lykkedes det så at finde frem til ham, og han blev anholdt.

Ifølge politiet har han samarbejdet med en 42-årig mand om den ulovlige forretning gennem tre år. Den 42-årige er endnu ikke anholdt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amalie overvejer at tage et stort...
bt.dk
Skuffet Kevin Magnussen: 'Vi kæmper...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Popstjerne skrev om Andreas og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx