14/12-15 16:45; Opdateret: 14/12-15 17:12

Principiel dom: Rumænere dømmes for menneskehandelPrincipiel dom: Rumænere dømmes for menneskehandel

Afgørelse i 'Hvepsebo-sagen'.

storybild

(Billede: Dresling Jens)

I den første retssag i danmarkshistoriens største kompleks om menneskehandel dømmes tre herboende rumænere for menneskehandel ved Retten i Hillerød.

De er også skyldige i bedrageri og databedrageri af særlig grov beskaffenhed og straffes med fængsel i henholdsvis tre år, to og et halvt samt to år. De udvises alle fra Danmark for altid.

Afgørelsen er principiel, fordi det er første gang i dansk retshistorie, at straffelovens paragraf om menneskehandel tages i brug i forbindelse med udnyttelse til kriminalitet.

Gennem flere år har de dømte, to brødre på 36 og 39 år samt deres 27-årige søster, hjulpet en stor gruppe landsmænd til Danmark. Her er de fattige rumæneres identiteter blevet misbrugt til omfattende bedrageri.

I alt mente anklagemyndigheden, at 17 personer var blevet udsat for menneskehandel. Men retten finder det kun bevist i tre tilfælde.

Ifølge anklagemyndigheden er de intetanende rumænere blevet lokket til Danmark med lovning om arbejde.

I retten har flere af de påståede ofre desuden fortalt, at de er blevet tæsket og truet. At der ikke var noget arbejde at få. Og at de i flere tilfælde har levet under usle kår.

Omvendt har de tiltalte insisteret på, at de mange rumænere er kommet hertil med én ting for øje, nemlig at begå kriminalitet.

Sagen mod de tre søskende er den første del af et stort kompleks, som politiet har døbt "Operation Hvepsebo".

I alt mener politiet, at op mod 300 rumænere er blevet opsøgt i Rumænien og lokket med en bedre fremtid i Danmark. Samlet set skal Skat og en stribe virksomheder være blevet snydt for cirka 35-40 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: 60 anholdt i stor aktion: Mistænkes for menneskehandel

LÆS OGSÅ: Politi: Menneskehandlere står bag svindel for millioner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx