Af Charlotte Holst - 05/09-13 07:06

V: Droppet mandebarsel er glædeligt løftebrudV: Droppet mandebarsel er glædeligt løftebrud

Oppositionspartiet Venstre glæder sig over, at regeringen dropper øremærket barsel til mænd.

En glædelig nyhed og et løftebrud.

Sådan betegner Venstre meldingen om, at regeringen dropper den øremærkede barsel til mænd, som ellers stod skrevet ind i regeringsgrundlaget.

- Det er en meget glædelig nyhed, fordi vi mener, at familierne selv skal have frihed til at fordele barslen, siger ligestillingsordfører Fatma Øktem (V) til Ritzau.

I dag er fædrene garanteret 14 dages barsel i forbindelse med fødslen, men i regeringsgrundlaget lægger regeringen op til at sikre manden tre måneders betalt barsel.

Det er tre måneders-løftet, som regeringen nu har valgt at droppe. I Venstre står de da også klar med løftebruds-stemplet.

- Det er helt klart et løftebrud, men det vil jeg ikke lade overskygge glæden ved, at danskerne får lov til selv at vælge inden for den fleksible ordning, som vi har i forvejen, siger Fatma Øktem.

Venstre mener, at regeringen dermed er løbet fra tre løfter på ligestillingsområdet. Det gælder kvoter for kvinder i bestyrelser, forbud mod købesex og nu øremærket barsel til mænd.

Det er dog kun den øremærkede barsel til fædrene, som regeringen direkte lover at indføre i regeringsgrundlaget.

I stedet for tre måneders øremærket barsel er det planen at give mænd, der tager barsel, en bonus på 100 kroner skattefrit om dagen. Det får mændene angiveligt, når de har holdt seks ugers barsel og frem til den 12. uge, oplyser DR Nyheder.

Skattefriheden stopper dog ved maksimalt 3000 kroner om måneden, oplyser en central kilde til politiken.dk.

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) har umiddelbart ingen kommentarer, oplyser ministerens pressesekretær til Ritzau.

Enhedslistens ligestillingsordfører, Johanne Schmidt-Nielsen kræver dog svar fra regeringen. Hun undrer sig over, hvad der har fået partierne til at skifte holdning "ud af det blå".

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er det nye portræt af kronprins...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Morgan Freeman beskyldt for...
bt.dk
IKEA tilbagekalder vare: Stop med at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx