Af - 12/02-16 22:46

Derfor kan ulykkelig forelskelse ende fataltDerfor kan ulykkelig forelskelse ende fatalt

Forelskelse er bevist at være en af menneskets stærkeste oplevelser. Men bliver forelskelsen ikke gengældt, kan det lede folk til at begå forfærdelige forbrydelser, der bunder i jalousi.

storybild

(Billede: AP/arkiv)

Forskere har ved flere lejligheder bevist, at forelskelse er en af menneskets allerstærkeste oplevelser. Derfor bliver jalousi ofte fastslået som hovedmotiv i flere såkaldte affektdrab.

Ifølge hjerneforsker Albert Gjedde skyldes de forfærdelige forbrydelser, som ulykkelig kærlighed kan lede folk ud i at begå, at forelskelse i princippet minder om en depressiv lidelse.

- Netop fordi forelskelsen er udløst af dopamin, kan dopaminmangel i hjernen opstå, og det er en fysiologisk tilstand, som giver en oplevelse af depression, siger han og forklarer, hvorfor nogle kan finde på at ty til vold, hvis de oplever, at deres kærlighed ikke bliver gengivet:

- Alle drifter som i bund og grund forhindres i at blive opfyldt giver anledning til en reaktion. Simpelthen fordi den belønning, som i princippet skulle følge af at fuldbyrde en sådan drift, udebliver, lyder det fra Albert Gjedde.

Ekspert: Sådan finder du en Valentinsdate
Ekspert: Sådan finder du en Valentinsdate

Sidste år blev der i Danmark begået 45 drab. I 25 af sagerne havde offeret og gerningsmanden haft eller mistænkes for at have haft en relation.

Hvor mange af de 25 drab, der blev udført som en regulær jalousihandling vides ikke, men hvert år registrerer politiet drab, som bunder i jalousi.

Mangler du en date til valentinsdag?
Mangler du en date til valentinsdag?

Restaurant udlover middag med det HELE på valentinsdag: Der er bare lige ét enkelt krav
Restaurant udlover middag med det HELE på valentinsdag: Der er bare lige ét enkelt krav

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx