Af - 16/09-14 08:29

Coca-Cola giver comeback til kult-sodavand  fra 90'erneCoca-Cola giver comeback til kult-sodavand fra 90'erne

Coca-Cola sætter nu igen den populære SURGE-sodavand til salg i et samarbejde med Amazon.

Efter mere end 10 års pause giver Coca-Cola nu comeback til den grøn-gule kult-sodavand fra 90'erne, som her i Danmark gik under navnet URGE, mens den i USA hed SURGE.

Det oplyser Coca-Cola i en pressemeddelelse.

I første omgang sælges sodavanden kun via onlinehandel på Amazon, hvor forbrugerne kan købe en 12-pack, men Coca-Cola afviser ikke, at salget af SURGE kan udvides på baggrund af relanceringen på Amazon.

Sodavandssalget bruser over – også syd for grænsen
Sodavandssalget bruser over – også syd for grænsen

- Fremtiden for SURGE-sodavanden vil være afhængig af den interesse, som forbrugerne udviser, siger marketingchef Wendy Clark fra Coca-Cola.
Hun tilføjer samtidig, at man med relanceringen af SURGE-sodavanden ønsker at imødekomme de nostalgiske fans, som siden starten af 00'erne har savnet SURGE.

I det øjemed har Facebook-gruppen "SURGE Movement" med over 140.000 fans spillet en rolle, oplyser Coca-Cola, og noget tyder på, at den globale sodavandsgigant har ramt rigtigt, for mandag indledte man salget på Amazon, og allerede efter en time var der udsolgt.

Historien om URGE/SURGE startede tilbage i 1996, da man i Norge testede sodavanden under navnet "URGE". Salget gik godt, og derfor lancerede Coca-Cola den året efter i USA med navnet "SURGE", og produktet var tiltænkt som en konkurrent til Pepsi's Mountain Dew.
Men op mod årtusindskiftet erkendte Coca-Cola, at SURGE ikke havde formatet til at stjæle markedsandele fra Pepsi, og produktionen i USA blev indstillet.
Salget fortsatte dog i Norge, hvor man stadig kan købe URGE.

Ny 'grøn' Coca Cola narrer ingen
Ny 'grøn' Coca Cola narrer ingen

I Danmark har URGE ikke været på butikshylderne siden 2001, selv om Coca-Colas danske afdeling løbende har modtaget erklæringer fra forbrugere, der ønsker sodavanden tilbage.

Coca-Cola i Danmark har på nuværende tidspunkt dog ingen planer om at reintroducere URGE i de danske butikker.

- Vi ville gerne reintroducere det, for det er også i vores interesse, hvis det er forretningsmæssigt fornuftigt, men det var det ikke, og der er en masse ting, der skal spille sammen i markedet, før de kommer tilbage på hylderne. Det så vi ikke muligheden for, og vi ser det heller ikke i nær fremtid, siger Mikael Bonde-Nielsen, presseansvarlig i Coca-Cola Danmark, til Metroxpress.

Han er dog opmærksom på det set-up i USA, hvor Coca-Cola via Facebook og Amazon har skabt et onlinesalg af SURGE.

Denne video fjerner helt sikkert din lyst til cola - eller hvad?
Denne video fjerner helt sikkert din lyst til cola - eller hvad?

- Dog vil jeg sige, at hvis der opstår nye distributionskanaler, som kan tilgodse det her behov, så vil vi være opmærksomme på det, siger Mikael Bonde-Nielsen.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Officielt: Brøndby gafler...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Meghan Markles halvsøster afbrudt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx