Af Simon Boas,Julie Laurs Bundgaard - 24/11-17 12:00

Dansk butikskæde sælger 'dødeligt giftig' julekalender til hundeDansk butikskæde sælger 'dødeligt giftig' julekalender til hunde

Chokolade kan være enormt skadeligt for vores firbenede kæledyr. Alligevel sælger dyrehandlen Petworld chokoladejulekalendere til hunde - en beslutning, der har fået Dyrenes Beskyttelse til at rette kritik mod den landsdækkende butikskæde.

storybild

Ifølge Finans.dk, der var de første til at bringe historien, mener man hos Dyrenes Beskyttelse, at salget af julekalenderen er utilstedeligt.

»Stod det til os, skulle Petworld aldrig have puttet julekalenderen på hylderne. At der ikke er en klokke, der har ringet hos dem, er meget uheldigt, og som en ansvarlig dyrehandel, burde de fjerne produktet fra hylderne med det samme,« siger Jens Jokumsen, der er chefkonsulent for familiedyr hos Dyrenes Beskyttelse til BT.

Chokolade indeholder et giftigt stof ved navn thebromin, som hunde ikke kan nedbryde. Indtager de chokolade, kan de begynde at kaste op, få diarré, vejrtrækningsproblemer, epilepsianfald eller i værste fald kredsløbsforstyrrelser, der kan være så voldsomme, at hunden dør.

Alligevel sælger dyrehandlen Petworld en julekalender til hunde, som er produceret af firmaet Trixie. I kalenderen finder man godbidderne Chocolate Drops, der indeholder 3 procent ren chokolade.

Hos dyrehandelskæden ser man dog ikke et problem i at sælge det pågældende produkt.

'Enkelte godbidder fra Trixie indeholder en uskadelig mængde kakao, idet det potentielt sundhedsskadelige stof theobromin kun forefindes i ganske små og fuldstændigt ufarlige mængder i Trixies produkter,' skriver Maibrit Søholm Grøndal, der er pressekonsulent ved Petworld i en mail til Finans.

Hun understreger samtidig, at både Trixie og Petworld overholder lovgivningen på området, at ingen kæledyr har taget skade af produkterne, og at man vil undersøge sagen nærmere, hvis andet skulle gøre sig gældende.

Hos Dyrenes Beskyttelse mener man dog, at man fuldstændig bør holde chokolade ude af ligningen, når man har med hunde at gøre - ellers bliver det for teknisk og indviklet for en hundeejer at finde ud af, hvornår og i hvor stor mængder, man må give sin hund chokolade.

»Signalværdien er meget problematisk, fordi det giver ejerne en tanke om, at det er okay at give deres hunde chokolade, men det kan være dødeligt giftigt og gøre dem alvorligt syge. Derfor er chokolade til hunde bandlyst, det er ganske enkelt et no-go,« siger Jens Jokumsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Nægtede at følge...
bt.dk
Filmet på video: Talte prins William...
bt.dk
Dansk Supermarked præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx