Af - 24/11-15 13:53; Opdateret: 25/11-15 12:16

TV: Bæstet fra Thisted: Matti vejer kun 66 kilo – men løfter MEGET mere end digTV: Bæstet fra Thisted: Matti vejer kun 66 kilo – men løfter MEGET mere end dig

Styrkeløfter Matti Christensen har vundet flere VM-titler. Han vejer mindre end de fleste, men løfter samtidig også mere end de fleste.

Se Matti Christensen sætte tre personlige rekorder til TSK Cup i weekenden 21.-22. november. Squat: 205 kg, bænkpres: 165 kg, dødløft: 215 kg. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Han bliver kaldt Bæstet fra Thisted, selvom han kun vejer 66 kilo. Men kælenavnet giver mere mening, når han fortæller, at han bænkpresser mere end tre gange sin egen kropsvægt(222,5 kilo – med bænkprestrøje).

- Man kan jo så diskutere, om man kan blive kaldt et bæst, når man kun vejer 66 kilo, griner Matti Christensen, da metroxpress fanger ham på telefonen.

Mød den russiske muskelbarbie, der løfter 180 kg
Mød den russiske muskelbarbie, der løfter 180 kg

Ikke desto mindre er han en stjerne indenfor dansk styrkeløft og satte forleden nye rekorder. Til TSK Cup satte den 20-årige atlet tre personlige rekorder i de tre discipliner styrkeløfterne kæmper i: Squat, bænkpres og dødløft.

Matti Christensen squattede 205 kilo, løftede 165 kilo i bænkpres og dødløftede 215 kilo. Det betød en total på 585 kilo og hans såkaldte wilks point – som bliver udregnet på baggrund af atletens kropsvægt – til 459,69, og det højeste nogensinde i Danmark.

- Det er point udregnet, så man kan sammenligne sig med andre på tværs af vægtklasser, siger Matti Christensen, som i international sammenhæng ville været blevet europamester tilbage i marts med den score.

LÆS BÆSTETS TRÆNINGSHEMMELIGHED HER.

Mangler du vigtige vitaminer? Her er tegnene
Mangler du vigtige vitaminer? Her er tegnene

Startede med fodbold
Den bare 1,61 meter høje nordjyde startede med at styrketræne, da han ville fylde mere på fodboldbanen.

- Jeg begyndte at træne et sted, hvor de også havde en styrkeløfterklub. Her begyndte jeg at lave bænkpres og squatte, som mange andre. Og jeg fandt ud af, at jeg ikke var specielt langt fra at sætte danmarksrekorder, fortæller Matti Christensen om starten i Thisted Vægttrænningsforening.

Han deltog og satte nye danmarksrekorder i sin første styrkeløftkonkurrence i december 2010. Siden har karrieren for alvor taget fart og budt på to VM titler i sub-junior i 2013 og i juniorkategorien i 2014 og flere verdensrekorder i bænkpres og den føromtalte trekamp.

Ironman har reddet Team Tvilling-Peder fra livsfarlige anfald
Ironman har reddet Team Tvilling-Peder fra livsfarlige anfald

Bedste resultater
I bænkpres har Bæstet lige smadret junior verdensrekord i 66 kiloklassen med et løft på 222,5. Otte kilo tungere en den forrige rekord. Det er vel at mærke med en hjælpetrøje, som oprindeligt skulle skåne kroppen, men som nu bruges for at kunne løfte mere.

222,5 kg bench in -66 kg!!! 8,5 kg. over the junior World Record 󾌸󾌸󾌸 so easy lift and 15 kilo over my pr 󾭞 much more info about my competition later!

Posted by Matti Christensen on Sunday, October 11, 2015

Hans bedste uden bænkprestrøje er 165 kilo, som blev sat forleden.

- Men jeg løfter rimelig nemt 170 kilo til træning, men her er min væt også 70 kilo og altså ikke helt indenfor vægtklassen, og det har en betydning, siger Matti Christensen, som til daglig læser på CPH Business.

TV: Bæstet fra Thisted afslører sin træningshemmelighed: - Jeg gør ÉN ting!
TV: Bæstet fra Thisted afslører sin træningshemmelighed: - Jeg gør ÉN ting!

Drømmen om VM
Der er klare mål for fremtiden, når Bæstet fortsætter med at konkurrere i de tre store øvelser. Næste år til marts skal han til junior-EM i Estland og til juni til junior-VM i Texas. Til Em håber han på guld, hvor han til VM håber på en top tre.

- Det er svært at vide, hvor stærke de andre er blevet i mellemtiden, siger han.

Og Inden Matti Christensen bliver senior, når han fylder 24 år, er målet at have squattet 250, bænket 200 og have dødløftet 240 kilo.

- Jeg har tænkt mig at gå op i vægtklasse, så jeg konkurrerer i minus 74 klassen. Et vægtklasse op og flere kilo på stangen. Jeg er langt foran på bænk, så det er for at kunne konkurrere bedre i squat og dødløft, forklarer Matti Christensen.

LÆS OGSÅ: TV: Bodybuildere hitter stort efter besøg i lille familiepark

LÆS OGSÅ: Samsung tablet er en fluevægter med masser af muskler

LÆS OGSÅ: 'Spjætter' du i sengen? Her er forklaringen

LÆS OGSÅ: Forskere: Hver 10. mand i fitness har denne lidelse

LÆS OGSÅ: TV: Bæstet fra Thisted: Matti vejer kun 66 kilo – men løfter MEGET mere end dig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx