Af - 26/09-16 07:49; Opdateret: 26/09-16 11:09

'Badehotellet'-stjerner om brand-ulykke: 'Det er tragisk''Badehotellet'-stjerner om brand-ulykke: 'Det er tragisk'

"Det er jo et dansk stykke kulturhistorie"

Bildstrecke im Grossformat »

Svinkløv badehotel er natten til d. 26. september brændt ned til grunden. Svinkløv badehotel blev bygget i 1925 og var Danmarks største træhus. (Foto: Benny Lind/Scanpix 2016). (Foto: /Scanpix 2016)

Natten til mandag brændte det næsten 100 år gamle badehotel, Svinkløv badehotel ved Fjerritslev i Nordjylland, ned til grunden. Hotellet var fyldt med gæster, men alle nåede heldigvis ud, før det var for sent.

Badethotellet blev bygget i 1925 og har været til stor inspiration for producenterne af TV 2-serien 'Badehotellet'. Flere udendørsscener er filmet omkring hotellet, og var det ikke fordi, der altid er så velbesøgt, havde man formentlig også filmet indendørs.

Amalie Dollerup: - Sådan ved du at din mand er til mænd
Amalie Dollerup: - Sådan ved du at din mand er til mænd

Nattens forfærdelige nyhed gør derfor et stort indtryk på flere af skuespillerne fra 'Badehotellet'.

- Det er tragisk. Godt ingen kom noget til. Har været der flere gange i arbejdssammenhæng, og det var lige imponerende hver gang. Det er jo et dansk stykke kulturhistorie. Jeg håber, man kan genopføre det, lyder det fra skuespiller Lars Ranthe, der i 'Badehotellet' spiller grosserer Georg Madsen.

- Jeg frygtelig ked af det. Har siddet for nylig og drukket kaffe og spist kage der med mine 'Badehotellet'-kollegaer og nydt den fantastiske stemning. Vi optager jo ikke på Svinkløv, så det kommer ikke til at influere på vores optagelser, men det er da virkelig trist. Det er jo der, hvor badehotels-traditionen startede i 20'erne og har været stor inspiration til vores badehotel, supplerer Lars Ranthes hustru i 'Badehotellet' Anne Louise Hassing.

Amalie Dollerup, spiller datteren Amanda, siger til metroxpress:

- Jeg synes, det er helt forfærdeligt. Det er helt vildt trist og sørgeligt, og jeg håber, de kan finde energi til at bygge det op på ny. Det påvirker mig da på en måde. Vi har jo været der, og jeg har spist derinde. Så det er virkelig trist.

Amalie Dollerup: - Jeg synes tredje sæson sluttede lidt mærkeligt for Amanda
Amalie Dollerup: - Jeg synes tredje sæson sluttede lidt mærkeligt for Amanda

Lars Ranthe med 'Badehotellet'-kollegaerne Peter Hesse Overgaard og Jens Jacob Tychsen

Bjarne Henriksen, der spiller fabrikant Otto Frigh, er ligeså forfærdet over at stå op til det nedbrændte badehotel og håber ligeledes, at man hurtigts muligt genopbygger hotellet.

- Det vigtigste er, at ingen kom noget til, tilføjer han.

Anette Støvelbæk, der spiler Bjarne Henriksens kone Alice Frigh, skriver i en sms til metroxpress:

TV2 bekræfter god nyhed for fans af 'Badehotellet'
TV2 bekræfter god nyhed for fans af 'Badehotellet'

- Hvor er det dog trist. Det smukke unikke hotel. Det er jo et stykke Danmarkshistorie, der forsvinder. Godt at ingen kom til skade.

Rosalinde Mynster, der spiller stuepigen Fie, skriver til metroxpress:

- Det er så forfærdeligt. Det smukke, gamle hotel. Vi plejer at filme i området, så det er meget underligt, når jeg har været vant til at se det der.

Merete Mærkedahl, der spiller stuepigen Otilia, skriver:

- Jeg tænke straks på, om alle gæster var kommet ud i god behold. Det er synd for det nye par, der kun nåede at besyre hotellet et år. Det er enormt trist, at den gamle kulturperle nu er væk. Jeg var faktisk inde på deres hjemmeside i sidste uge for at kigge efter mulighed for en enkelt overnatning. Jeg håber, de får fundet nogle gode håndværkere, der kan opføre en kopi i samme stil, selvom det selvfølgelig aldrig bliver det samme.

Bodil Jørgesen, der spiller hotellets forstanderinde Molly, siger til metroxpress:

- Alle mine tanker går til det fantastiske gamle træhotel. Det er glædeligt, at der ikke kom nogen til skade. Tænk at sådan en historie kan gå op i flammer. Jeg håber ikke, det var varsler dårligt for fiktionens badehotel. Jeg tænker på, hvordan Molly og Fie ville løbe rundt. Tænk på personalet sådan en nat. Ild er jo noget af en kraft, når det først slår for sig.

Ifølge politiet er branden formentlig opstået i køkkenet i kælderen. Brandårsagen er endnu ukendt.

De 30-50 gæster, som har valgt ikke at tage hjem, bliver genhuset på Rønnes Hotel i Fjerritslev.

Svinkløv Badehotel, der også er Danmarks største træbygning, har siden 2015 været drevet af parret Louise og Kenneth Toft-Hansen.

Badehotellets familie-hemmelighed: Det vidste du ikke om vagabonden
Badehotellets familie-hemmelighed: Det vidste du ikke om vagabonden

LÆS OGSÅ: Turistchef om Svinkløv: Ikon for dansk turisme er væk

LÆS OGSÅ: Borgmester om nedbrændt badehotel: Vi har mistet en perle

LÆS OGSÅ: Historisk badehotel er brændt: Ilden har taget alt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx