Af - 28/01-14 15:36; Opdateret: 28/01-14 20:12

SF-missil skyder med skarpt: Vi skal ud af regeringenSF-missil skyder med skarpt: Vi skal ud af regeringen

SF er udfordret på sin eksistensberettigelse, mener partiets folketingsmedlem Karsten Hønge, der hælder til, at partiet skal ud af regering.

storybild

SF'eren Karsten Hønge stillede i dag spørgsmålstegn ved, om partiet fortsat skal være i regering. (Billede: SF/ft.dk)

Folketingsmedlem Karsten Hønge fra SF har gjort debatten om statens delvise salg af Dong Energy til en diskussion om SF's fortsatte deltagelse i regeringen.

- Jeg hælder til, at det bedste ville være, at SF træder ud af regeringen, fortæller han medierne på Christiansborg.

- SF er udfordret på sin eksistens, tilføjer Hønge, der netop er trådt ind i Folketinget som suppleant, mens Anne Baastrup er sygemeldt.

S-koryfæer raser over Corydon: Regeringen bruger 'pølseargumenter'
S-koryfæer raser over Corydon: Regeringen bruger 'pølseargumenter'

- Vi har været i regering nogle år og opnået mange gode resultater, men vi må erkende, at det ikke er lykkedes os at bevare vælgernes tillid til os, siger han.

- Hvis vi bliver i regering, skal vi have et grundlag at være i regering på, hvor SF også kan overleve som selvstændigt parti.

Udtalelserne kommer i forlængelse af diskussionen om salget af 19 procent af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs – et salg, der er blevet voldsomt kritiseret af blandt andet netop Hønge.

- Det er ikke vores politik at sælge til Goldman
- Det er ikke vores politik at sælge til Goldman

Folketingsgruppen har diskuteret sagen i dag, og det samme skal partiets landsledelse – der allerede har kritiseret salget – igen i morgen på et hasteindkaldt møde, oplyser en kilde i SF til mx.dk.

Goldman Sachs tilskrives af kritikere en meget uheldig rolle i optakten til finanskrisen, og desuden har blandt andet den tidligere socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen stillet spørgsmålstegn med, om regeringens aftale med investeringsbanken er lukrativ nok for staten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
22-årige Sabrine er lokkedue: Hjælper...
bt.dk
Stormy Daniels kæmpede med karrieren:...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx