Af - 07/06-15 12:33; Opdateret: 08/06-15 13:24

Mandens \Mandens "sommerkærlighed" er truet af konen

Kærligheden mellem manden og hans grill blomstrer om sommeren, MEN en undersøgelse viser, at kvinder ikke er helt enige om, at manden styrer grillen.

Bildstrecke im Grossformat »

Disse områder i hjemmet er mandens domæne. Kilde: Kønsforsker ved Roskilde Universitet Kenneth Reinicke.

Når det er blevet sen eftermiddag, hvor solens ståler er blevet til at holde ud, og pølserne higer efter at blive tilberedt – hvem står så bag grillen?

Svaret afhænger af, hvilket køn du spørger. Det viser en undersøgelse foretaget af analysebureauet Analyse Danmark for dagligvarekæden Lidl.

73 procent af mændene siger, at det er dem, der griller i deres hjem, mens det kun er 43 procent af kvinderne, som bekræfter denne udlægning.

- Mine kone overtager kun grillen, hvis jeg kommer for sent hjem, men hver gang siger hun 'Jeg gør det aldrig igen', fordi grillen typisk ikke har villet starte. Det er mig, der griller i hjemmet. Jeg elsker tanken om mine gæsters ansigtsudtryk, når de smager noget kød, jeg har grillet godt. Det får mig til at brillere, siger Peter Christensen, der dagligt arbejder som tømre.

TV: Redder dette burger-trick din grillsæson?
TV: Redder dette burger-trick din grillsæson?

Men noget tyder på, at Peter Christensens kone skulle overtage grillen på fuld tid. Tal fra Ulykkesregistret viser, at 80 procent af de tilskadekomne for ulykker med havegrill er mænd. Tallet for ulykker med havegrill har været stigende siden 2001.


Den er den potentielle fare ved at grille, der taler til manden. Der er noget maskulint i at stå tæt ved flammer og det her med at tage varer på kødet. Det ligger til de traditionelle maskuline dyder at stå for det farlige, og derfor handler det ikke så meget om, hvem der er god til at grille.
Det siger kønsforsker ved Roskilde Universitet Kenneth Renichke.

Thorning mærker selv manglende ligestilling
Thorning mærker selv manglende ligestilling

Peter Christensen ville gerne grille hver dag året rundt, hvis han kunne komme til det. For ham er flammerne og faren ved at grille noget af det, der tiltaler ham:

- Grillen taler til urmennesket i mig. Jeg vil stå ved den åbne ild, mens mor står ved gryderne i køkkenet. Når jeg står ved grillen, er det ligesom mig, der ejer haven, siger Peter Christensen.

OM UNDERSØGELSEN
Undersøgelsen er foretaget af analysebureauet Analyse Danmark for dagligvarekæden Lidl i marts 2015 blandt 1.068 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 18-65 år.

OM ULYKKESREGISTRET
Ulykkesregisteret omfatter skadestuebesøg på skadestuerne i Glostrup, Frederikssund, Esbjerg og Randers.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du madforgiftning, når du griller

LÆS OGSÅ: Anerkendt medie: Dansk grill har verdens bedste flæskestegssandwich

LÆS OGSÅ: Dyr tur på grillen: 840.000 for tre pølser og en Cocio

LÆS OGSÅ: Torvehallerne åbner omstridt udendørs område

LÆS OGSÅ: TV: Grill-sæsonen er reddet - så enkelt kan det gøres

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx