Af Berit Hartung - 02/09-17 10:29

Politiet afslører: Sådan kommer dit nye kørekort til at se udPolitiet afslører: Sådan kommer dit nye kørekort til at se ud

Nye kørekort bliver fra og med i dag fredag mere sikre og sværere at forfalske.

storybild

ARKIVFOTO (Billede: Kim Haugaard)

Har du netop bestået køreprøven og skal have dit første kørekort, eller skal du af en eller anden grund have det gamle fornyet, får du et, der ser lidt anderledes ud, end i dag.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Det sker, så kørekortene bliver mere sikre og sværere for kriminelle at efterligne.

- De kommende kørekort er endnu mere sikre mod forfalskning end de nuværende kørekort. Ved første øjekast ligner det gamle og nye kørekort hinanden, men bl.a. det nye 'clear window' på det nye kørekort, hvor et billede af indehaveren kan ses gennem et lille 'klart vindue' på for- og bagsiden, øger sikkerheden, siger centerchef Erik Terp Jensen fra Nationalt Færdselscenter i Rigspolitiet.

Desuden er det nyt, at der er tilføjet nationale kørekortkategorier LK (lille knallert) og TM (traktor/motorredskab) på kørekortets bagside.

De nye kørekort bliver naturligvis først og fremmest relevante for folk, som skal have et nyt.

- De borgere, der fra i dag ansøger om kørekort, får naturligvis det nye kørekort. Vi opfordrer desuden borgerne til generelt at holde øje med udløbsdato for de enkelte kategorier på deres kørekort, så de husker at få det fornyet på kommunen. På den måde bliver kørekortene løbende udskiftet, siger Erik Terp Jensen.

Sådan ser det nye kørekort ud:

Kørekortene bliver ændret, så de bliver sværere at efterligne. (Dette er IKKE en rigtig persons kørekort, men en model, politiet har lavet, red.)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Silas Holst om forhold til...
bt.dk
Nu bekræfter han: Hitsanger er...
bt.dk
Nærmest alle bloggere reklamerer lige...
bt.dk
Afslører nye detaljer: Sådan mødte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx