Af Lars Dinesen - 05/01-15 06:26; Opdateret: 05/01-15 07:45

Kender du det? Gymnasieelever dropper skolen om mandagenKender du det? Gymnasieelever dropper skolen om mandagen

Kan eleverne ikke selv finde det rigtige leje mellem skole og fritid, må forældrene gribe ind, mener rektor.

storybild

(Billede: Polfoto/ZAKORA MARTIN)

Mange gymnasieelever orker ikke at pakke skoletasken og møde op til undervisning mandag morgen. Det viser en undersøgelse af fraværsmønstret på et gymnasium i Nordsjælland, skriver Frederiksborg Amts Avis.

I en 1.g.-klasse på Frederiksborg Gymnasium & HF er fraværet næsten dobbelt så højt på mandage som på onsdage. Det viser en måling over fem uger.

Forklaringen ligger lige for. Mange af eleverne er ofte trætte efter en weekend med fest og farver fredag og lørdag og lektier sent søndag aften.

Kan eleverne ikke selv finde det rigtige leje mellem skole og fritid, må forældrene træde mere i karakter over for deres børn, mener rektor på Frederiksborg Gymnasium & HF, Peter Kuhlman.

- Det ville være rart, hvis forældrene levede mere med i deres børns liv, stillede lidt flere krav og satte flere begrænsninger, siger Peter Kuhlman til avisen.

Dansklærere slår alarm: Facebook-svinere hænger sammen med dårlig undervisning
Dansklærere slår alarm: Facebook-svinere hænger sammen med dårlig undervisning

Det løser dog ikke nødvendigvis problemet, at eleverne formår at møde op i skole på mandage.

- Jeg er træt af mandage, fordi alle er trætte og sure. Man har fire moduler og nederen fag. Det gør det heller ikke bedre, at der også har været en fest om lørdagen, som man stadig ikke er helt udhvilet efter, siger Alberte Muld fra 2.v. på Frederiksborg Gymnasium og HF.

Trætheden om mandagen kan ifølge Sundhedsstyrelsen forbindes til weekendens alkoholvaner. En opgørelse fra Sundhedsstyrelsen i 2011 viste, at 25 procent af de danske gymnasieelever inden for den seneste måned havde oplevet forringet indlæring om mandagen som følge af weekendens fester.

Medie: Gymnasieelever snyder og betaler for at få lavet stor opgave
Medie: Gymnasieelever snyder og betaler for at få lavet stor opgave

Netop festerne ser mange elever ellers som en vigtig ingrediens i det sociale liv på gymnasiet, men der er grænser for morskaben, mener rektor Peter Kuhlman.

- Det er hårdt arbejde at ændre på en ungdomskultur, men vi skal have gjort op med det fordummende ideal, at man hygger sig bedst ved at drikke sammen, siger Peter Kuhlman til Frederiksborg Amts Avis.

LÆS OGSÅ: Elever trodsede regnen og samlede ind til Kenya

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx