Af - 22/06-17 18:15; Opdateret: 22/06-17 18:33

Pædofili-anklager og selvmordsforsøg: Her er Danmarks største YouTube-skandalePædofili-anklager og selvmordsforsøg: Her er Danmarks største YouTube-skandale

Jaxstyle giver overblikket over den vildeste battle, der nogensinde har udspillet sig i det danske YouTube-univers.

Interessen for sagen er helt enorm, og Hamsa Yassins seneste partsindlæg har de seneste fire dage været det mest sete YouTube-klip overhovedet i Danmark.

'MIN HISTORIE - JEG TALER UD'.
'11-ÅRIG FORSØGTE SELVMORD, HAMSA YASSIN SENDER PIKBILLEDER FRA PSYKIATRISK HOSPITAL'.

Sådan lyder overskrifterne på et par af de videoer, som de seneste dage har vendt op og ned på dagsordenen i den danske YouTube-verden.

Mens hundreder af tusinder af danske unge har set måbende til, er beskyldningerne fløjet rundt mellem sagens hovedpersoner Hamsa Yassin og Julia Kobia, der begge er kendte i YouTube-miljøet.

Der er blevet brugt et uhørt grimt sprog, og beskyldningerne har været af en sådan karakter, at det kan ødelægge folks liv.

Dansk youtuber prøvede populær unge-trend: Nu har hun ét råd til andre
Dansk youtuber prøvede populær unge-trend: Nu har hun ét råd til andre

Vi har fået en anden YouTuber, 15-årige Jaxstyle, til at give et lille overblik over den vilde sag, som slet ikke virker til at være færdig endnu.

- Det hele starter med, at Julia Kobia lægger en video ud om en anonym person, som hurtigt viser sig at være Hamsa Yassin, som tilsyneladende har skrevet vulgært til hende og sendt billeder af sperm på en hånd. Hamsa benægter, at det har noget med ham at gøre, og så kommer der drama, siger Jaxstyle, der i virkeligheden hedder Jacob Krull.

I de følgende dage modtager Julia Kobia angiveligt billeder fra kendte mennesker og børn, som har været ofre for en meget upassende opførsel fra Hamsa Yassin.

Kendt Youtuber mister retten over sine børn efter flere ondskabsfulde 'pranks'
Kendt Youtuber mister retten over sine børn efter flere ondskabsfulde 'pranks'

Kobia vælger at lægge billeder og beskyldninger på YouTube, og der starter en hetz mod Yassin, som får ham til at gå under jorden.

- Han prøver at begå selvmord, vistnok ved at tage panodiler, og bliver indlagt. Han vender så tilbage til sociale medier og modbeviser Julias videoer. Det viser sig nu, at mange af de billeder og samtaler, som er blevet lækket, slet ikke har fundet sted. Folk har efter alt at dømme løjet om det, siger Jacob Krull.

Men Julia Kobia har et es i ærmet. Hun laver nu et interview med en 11-årig pige, som har selvmordstanker, og skærer i sig selv på grund af Hamsa Yassin.

- Den video virker utroværdig. Det viser sig også bagefter, at der er brugt falske screenshots til at dokumentere samtalen mellem den 11-årige og Hamsa.

Ups: Her kommer kendt Youtuber til at afsløre DJ Guldsmeds identitet
Ups: Her kommer kendt Youtuber til at afsløre DJ Guldsmeds identitet

Sagen bliver derefter en politisag. Hamsa Yassin anmelder Julia Kobia for injurier og beskyldninger om pædofili, melder han ud via sin YouTube-kanal.

- Han bygger det på at Julia har beskyldt ham for at sende pornografiske billeder til piger under 15, hvilket i øvrigt bliver endnu mere underligt af at han er erklæret homoseksuel. Hun har desuden lavet hadekampagner og opfordret folk til ikke at følge ham på sociale medier, siger Jacob Krull.

- Problemet i denne sag er, at Julia har delt alt på YouTube i stedet for at politianmelde ham og lade sagen gå sin naturlige gang. Det er kommet for langt ud i YouTube-universet, hvor folk hopper med på vognen og sætter ham i et dårligt lys, siger Jacob Krull.

Svensk YouTube-stjerne fyret af Disney for nazivideoer
Svensk YouTube-stjerne fyret af Disney for nazivideoer

Han er ikke i tvivl om, hvorfor sagen er blevet så stor blandt de danske unge.

- Folk reagerer ligesom på reality-programmer a la 'Mig og min mor'. Men her er der nogle krimielementer og det er kendte mennesker, som har en meget ægte beef.

Selv om sagen er god underholdning, er den også ramme alvor. Og ifølge Jacob Krull belyser den et meget vigtigt emne, som ikke får særligt meget opmærksomhed i Danmark.

- Sandheden er, at hvis børn ikke kan tåle at få dick picks, så må de hoppe af nettet. De må i øvrigt heller ikke være på de fleste sociale medier før de er fyldt 13.

LÆS OGSÅ: Feministisk YouTuber: - Dræb alle drengebørn!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet svært kvæstet af skud på...
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
'Diva'-Rikke afslører: Det skete der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx