Af - 21/04-15 11:00; Opdateret: 21/04-15 13:18

Slik-mand fra helvede får nye bøderSlik-mand fra helvede får nye bøder

Manden bag rotter på sliklageret og 25 tons ulovlig slik slår til igen og får nye bøder efter at være stukket af fra myndighederne.

storybild

Arkivfoto (Billede: Kofod Lasse)

Så er den gal igen. Fødevarestyrelsen svinger endnu engang hammeren over manden bag slikfirmaet Candy World i Tilst, Ahmed Enghames. Det skriver DR Østjylland. Denne gang lyder bøden på 10.000 kroner, fordi myndighederne fandt en masse tvivlsom slik.

25 tons slik med rottelort beslaglagt
25 tons slik med rottelort beslaglagt

- Han kunne ikke fremvise fakturaer på det slik vi fandt derude, så det kostede ham en bøde, siger tilsynsførende fra Fødevarestyrelsen Søren Jensen til metroxpress.

Og noget kunne tyde på, at den lager-ansvarlige vidste, den var gal.

- Da vi og Skat kom derud, holdte der to biler foran lageret. Da de ser os, så råber de 'nu kommer Skat og Fødevarestyrelsen' og så stikker de ellers af. Ahmed Enghames bliver genkendt i den ene bil og han kommer tilbage lidt efter og låser os ind, siger Søren Jensen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Selve flugten blev takseret til en bøde på 5.000 kroner, idet han laade forhindringer for myndighedernes arbejde. Det er dog langt fra første gang, der er problemer med selvsamme slik-mand. Under en koordineret aktion mod seks slikbutikker fandt fødevarestyrelsen i december 25 tons ulovligt slik i Ahmed Enghames lager, der dengang lå i Tranbjerg.

GALLERI: Er det her den klammeste slikkepind i verden?
GALLERI: Er det her den klammeste slikkepind i verden?

Og ikke alene var slikket ulovligt, der blev også fundet rotte- og muselort i varerne, der ifølge Fødevarestyrelsen var opbevaret "særdeles uhygiejnisk."

5. marts fik han også en bøde. Dengang var det på 20.000 kroner, fordi slik som var beslagt under et tidligere tilsynsbesøg pludselig ikke var på lageret længere. Noget kan derfor tyde på, at bøderne ikke ligefrem stopper den berygtede slik-mand.

Ahmed Enghames forklarer til DR Østjylland, at det beslagte - og nu forsvundne - slik blot var smidt ud pga. en vandskade.

Hos Fødevarestyrelsen lover man at øge trykket på slik-bossen.

- Så lang tid han fortsætter med ikke at kunne vise fakturaer på slikket, så bliver med at føre kontrol. Vi stopper ikke. Og efter episoden, hvor de stak af, så må vi jo tage politiet med næste gang, siger Søren Jensen.

​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx