Af Ritzau - 14/05-16 15:32

Skipper takker Johanne for en stor indsatsSkipper takker Johanne for en stor indsats

På Enhedslistens årsmøde åbner politisk ordfører Pernille Skipper med en stor tak til Johanne Schmidt-Nielsen.

storybild

Enhedslistens afgåede politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, får en stor tak fra sin efterfølger, Pernille Skipper, ved Enhedslistens årsmøde. (Billede: Free/Kristian Kirk Mailand/maimento)

Enhedslistens afgåede politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, får en stor tak fra sin efterfølger, Pernille Skipper i åbningstalen ved partiets årsmøde på Grønnemose Skole i Høje Gladsaxe.

Hun kalder Johanne Schmidt-Nielsen op på podiet med taktfaste klapsalver, hvor den afgåede får en buket blomster, og de giver hinanden et knus.

- Du har mildest talt taget din del af slæbet, Johanne. Jeg kan godt afsløre i det her lille lukkede rum, at da vi skulle forberede at skifte politisk ordfører, var Johanne ikke så vild med tanken om, at jeg skulle sige, at hendes sko er store at udfylde, siger Pernille Skipper i sin åbningstale.

Pernille Skipper roser Johanne Schmidt-Nielsens kæmpestore indsats som partiets første politiske ordfører efter mange år med kollektiv ledelse. Hendes sko bliver store at udfylde, selv om det er en "petite størrelse 38".

- Men kære Johanne. Du og dit arbejde er uvurderligt for vores parti, for vores politiske projekt og ikke mindst venstrefløjens kamp for en mere retfærdig verden, siger Pernille Skipper.

Hun glæder sig over, at Johanne Schmidt-Nielsen ikke vinker farvel til politik, men bliver i Folketinget som Enhedslistens udlændingeordfører. Hun forlader Folketinget ved næste valg som følge af partiets rotationspolitik.

- Du bliver jo heldigvis hos os, og du er ikke færdig i Folketinget eller i partiet. Det er vi meget, meget glade for, fastslår den politiske ordfører, som slutter med et simpelt "Tusind tak".

Ordene fra Pernille Skipper kom, efter klimaordfører Maria Reumert Gjerding havde budt velkommen til 444 "ræverøde, økologiske, klimaforkæmpende socialister".

Johanne Schmidt-Nielsen har som en af Folketingets store stemmeslugere hevet en lang række partifæller ind på Christiansborg med sine over 40.000 personlige stemmer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx