Af Ritzau - 13/01-17 08:34; Opdateret: 13/01-17 09:09

Kommentator: Snak om Rusland-angreb er taktisk og reelKommentator: Snak om Rusland-angreb er taktisk og reel

Ministers advarsel om trussel fra Rusland skal gøde jorden inden forsvarsforhandlinger, vurderer Hans Engell.

storybild

Ifølge politisk kommentator Hans Engell skaber forsvarsministerens udmelding om russisk militærtrussel forventninger om et øget forsvarsbudget. (Billede: Scanpix/Morten Melhede)

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens (V) bekymringer om den militære trussel fra Rusland er ganske velbegrundede.

Men at emnet bringes på banen netop nu, hænger sammen med, at politiske forhandlinger om forsvarsbudgettet venter forude.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Regeringen skal komme med et udspil til en ny forsvarsordning i løbet af det næste kvartal. Han skaber nu baggrundskulissen for det, siger Hans Engell.

I et interview med Berlingske skitserer Claus Hjort Frederiksen billedet af den militære trussel, som Rusland i øjeblikket udgør mod Danmark.

Og det er meget alvorligt.

- Med sin udmelding skaber Hjort Frederiksen store forventninger i Forsvaret, om at regeringen vil komme med væsentlige forøgelser af forsvarsbudgettet.

- Det største problem bliver at finde pengene, siger Hans Engell.

Både regeringspartierne, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er grundlæggende indstillet på at hæve forsvarsbudgettet.

Alligevel skal forsvarsministerens udtalelser ifølge Hans Engell gøre det mere spiseligt at tilføre det danske forsvar markant flere midler.

Og selv om det er taktisk klogt at gøre opmærksom på den militære trussel, er ministerens beskrivelse realistisk, lyder det.

- Trusselbilledet, som Hjort Frederiksen tegner, virker meget reelt og svarer i øvrigt fuldstændigt til den opfattelse af truslen, som Nato-alliancen og USA har.

- Det er en alvorlig baggrundskulisse for de forsvarsforhandlinger, der skal føres. Man kan vel sige, at det er den mest alvorlige situation siden den kolde krigs ophør, siger Hans Engell.

Claus Hjort Frederiksens interview med Berlingske har fundet sted efter samtaler med Forsvarets top, USA's nuværende forsvarsminister og udenlandske ambassadører.

Han fremhæver både klassisk, militær oprustning og russiske cyberangreb som en alvorlig trussel mod Danmark.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk sanger står frem med kæresten:...
bt.dk
Real Madrid til stjernemålmand: Vent...
bt.dk
Mand skudt i København
bt.dk
Prisvindende magasin hylder dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx