Af Ritzau - 25/11-16 12:19; Opdateret: 25/11-16 12:34

V, LA og K indleder regeringsmøde uden bagkantV, LA og K indleder regeringsmøde uden bagkant

For femte dag i træk mødes V, LA og K til regeringsforhandlinger på Marienborg. Denne gang uden bagkant.

storybild

Arkivfoto fra torsdag, hvor De Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, ankom til møde med Venstre og Liberal Alliance på Marienborg. Fredag forhandler de tre partier videre om en mulig ny trekløverregering. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

Pressen kan godt sove med støvlerne på, for et nyt regeringsgrundlag kan være lige på trapperne.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, og De Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, fortsætter fredag middag forhandlingerne om en trekløverregering.

Og modsat flere af de tidligere møder er der denne gang ingen bagkant.

Hverken Samuelsen eller Pape har nogen kommentar til regeringsgrundlaget på vej ind til statsministerens embedsbolig, Marienborg.

- Målet med denne øvelse er at skabe det mest ambitiøse borgerligt-liberale regeringsgrundlag, siger Anders Samuelsen til DR og TV2 og gentager dermed sit mantra fra den seneste uge.

Adspurgt om der er mulighed for, at de tre partier bliver enige om grundlaget for en trekløverregering fredag, svarer Søren Pape Poulsen til de to tv-stationer:

- Det er ikke vigtigt for mig, om vi bliver færdige i dag eller i morgen. Det vigtige er, at det politiske grundlag er på plads.

Ordførere fra både Liberal Alliance og De Konservative har i fredagens Børsen tilkendegivet, at regeringsgrundlaget bør indeholde ambitioner om skattelettelser for over 13 milliarder kroner.

Men det ønsker ingen af de to partiledere at kommentere. LA-leder Anders Samuelsen understreger dog, at han ikke har givet sin skatteordfører, Joachim B. Olsen, en skideballe for udtalelserne til Børsen.

Søren Pape Poulsen sætter lidt flere ord på en ny regerings ambitioner på skatteområdet:

- Det er vigtigt at være ambitiøse. Hvad det betyder, vil jeg ikke udlægge teksten om. Jeg vil ikke stå her og deltage i en leg om ord, siger han til DR og TV2.

- Vi er optaget af at lave et samlet regeringsgrundlag, der er rigtig godt for Danmark. Både når det gælder økonomi og værdi.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Omar blev dødsdømt for terror: Nu bor...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx