Af - 25/01-15 18:31

Fodgængere: Cyklister er de værste parasitterFodgængere: Cyklister er de værste parasitter

Dansk Fodgænger Forbund tordner mod folk, der benytter fortovet til andet end gåture.

storybild

I København, der er kendt som Europas cykel-hovedstad, kan man jævnligt opleve cyklister, der kører på fortovene i stedet for de anviste cykelstier. (Billede: Polfoto)

Folk, der cykler på fortovet i stedet for cykelstierne, kan bedst sammenlignes med parasitter. Så kras lyder kritikken fra foreningen Dansk Fodgænger Forbund.

Fodgænger-formand raser: Fjern jeres hestelort!
Fodgænger-formand raser: Fjern jeres hestelort!

- Fortovet er beregnet til at skabe tryghed og sikkerhed for trafikkens svageste deltagere, fodgængerne, som tæller både de yngste og de ældste trafikanter. Desværre er der flere grupper, som gerne rager til sig uberettiget af fortovet, for deres egen bekvemmelighed, og de værste parasitter er cyklister, skriver Fodgængerforbundet i en pressemeddelelse.

To fodgængere går stille og roligt... Men så sker dette
To fodgængere går stille og roligt... Men så sker dette

'Forkasteligt'
Foreningens formand, Mikael Le Dous, mener, at der har udviklet sig en gruppe af cyklister, der ikke kan kende forskel ‘dit og mit’, og som skaber utryghed for almindelige fodgængere, når de kommer cyklende.

- Det er forkasteligt, at en gruppe lovløse cyklister vælger at intimidere de svageste trafikanter for deres egen bekvemmeligheds skyld, siger han og tilføjer:

Udlandet jubler over dansk projekt: Sådan én bør alle byer have
Udlandet jubler over dansk projekt: Sådan én bør alle byer have

-For bare nogle få år tilbage var disse fortovs-parasitter kun at finde blandt folk som stod lidt uden for samfundet, men i dag er det ikke usædvanligt at se tilsyneladende velfungerende familier sammen snylte på fortovet, hvor fx moder-parasitten lærer sit afkom hvorledes man cyklende rager til sig af andres sparsomme faciliteter i trafikken.

Formanden for Dansk Fodgænger Forbund, Mikael Le Dous, er godt og grundigt træt af cyklister på fortovene. (Bild: Polfoto)

Generende og farligt
Mikael Le Dous mener, at cyklisternes 'generende og farlige adfærd' hurtigt kan udvikle sig og blive værre, hvis ikke politiet sætter ind.

- Desværre har problemet indtil nu ikke haft ordensmagtens store interesse, men det kommer måske i takt med at cyklisternes farlige adfærd fører til flere alvorlige ulykker, når en hel generation unge vokser op med forventningen om at farlig og ulovlig adfærd i trafikken ikke får konsekvenser, advarer Mikael le Dous.

Dansk Fodgænger Forbund blev stiftet i 2005 og er medlem er Rådet for Sikker Trafik. Foreningen skriver på sin hjemmeside, at deres mål er at højne fodgængeres sikkerhed. Blandt andet ved at fjerne de ting, som medfører ulempe for fodgængere på fortovet. Eksempelvis cyklister, affald, parkerede biler og dårlig snerydning.

LÆS OGSÅ: Derfor står din cykel pænere end du forlod den

LÆS OGSÅ: Uopmærksomme ‘zombie-fodgængere’ får egen SMS-bane

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx