Af Ritzau - 14/12-16 15:43; Opdateret: 14/12-16 18:28

Politiet rydder bandeklubhus efter angreb med håndgranatPolitiet rydder bandeklubhus efter angreb med håndgranat

I bestræbelserne på at bremse bandekonflikt rydder Midt- og Vestjyllands Politi klubhus i Herning.

storybild

Den verserende konflikt i rocker- og bandemiljøet er for alvor kommet til Jylland. Onsdag morgen oplyser Midt- og Vestjyllands Politi, at en eksplosion ved Black Armys klubhus i Herning tirsdag aften var forårsaget af en håndgranat. (arkivfoto) (Billede: Free/Colourbox)

Politiet har onsdag valgt at rydde Black Armys klubhus i Herning. Det sker, efter at der sent tirsdag blev kastet en håndgranat mod klubhuset.

Ingen personer kom noget til ved eksplosionen, der fandt sted kort før klokken 21. Men både bilruder og vinduer i nærliggende boliger er blevet knust.

- Vi har valgt at lukke klubhuset midlertidigt i fire uge. Processen har været stille og roligt.

- Vi har snakket med dem, der var der, og bedt dem om at finde et andet sted. Det har de efterkommet, og vi har låst ejendommen af, siger politiinspektør Hans Roost.

Klubhuset er lukket på grund af sikkerheden for borgerne i området.

- Det er en konflikt, der kommer meget tæt på almindelige borgere. Med et våben så farligt som en håndgranat, så har vi besluttet os for at bruge vores ret til at lukke huset og få det mål væk fra bybilledet.

- Det er vi godt tilfredse med, at vi må, siger Hans Roost.

Samtidig med lukningen fortsætter opklaringen af, hvem der tirsdag kastede en håndgranat mod klubhuset.

- Vi har en massiv efterforskning i gang. Men har desværre ingen mistænkte eller nogen, vi står over for at anholde lige nu.

- Håbet er, at vi får nogle henvendelser fra befolkningen. Der har jo været en gerningsmand eller gerningsmænd klokken 20.55 i Danmarksgade. Vi mangler flere oplysninger, så folk må gerne ringe, siger Hans Roost, der ikke venter, at Black Army vil lette politiets arbejde:

- Jeg kender ikke den øjeblikkelige status, men vores erfaringer er, at implicerede i sådan nogle konflikter ikke ønsker at udtale sig særligt meget. Men vi håber da, at der kommer noget frem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

PostNord advarer mod falske beskeder
bt.dk
Billede går verden rundt: Ærkefan...
bt.dk
Statskassen lænset for milliarder: Nu...
bt.dk
Nye regler åbner for stribevis af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx