Af - 07/08-14 18:24; Opdateret: 08/08-14 08:11

Royal ekspert: Ydmygende fyreseddel til AlexandraRoyal ekspert: Ydmygende fyreseddel til Alexandra

I 19 år har grevinde Alexandra været protektor for DRs pigekor. Nu er det slut. En ydmygende fyreseddel, mener en ekspert, der også gætter på, at prinsesse Marie overtager protektionen senere på året.

storybild

(Billede: Polfoto)

Efter hele 19 års parløb har DRs pigekor valgt at droppe grevinde Alexandra som korets protektor.

Det kunne HER&NU fortælle i denne uge.

- Grevinden og DR PigeKoret har haft et langt og dejligt samarbejde, og pigerne har nydt grevindens protektorat og altid omsorgsfulde tilstedeværelse. Et protektorat er jo ikke en livstidsaftale og vi er blevet enige om, at det er nu, vi skal ad nye veje.
Vi arbejder på at arrangere en afskedskoncert for grevinden for at tage ordentlig afsked med hende og takke hende for det store arbejde, hun har gjort for os, oplyser DRs ensemblechef, Kim Bohr, i en e-mail til metroxpress.

Legendarisk hofreporter: Alexandra er blevet en af os
Legendarisk hofreporter: Alexandra er blevet en af os

Trine Villemann, der er forfatter til en afslørende bog om kongehuset, er ikke i tvivl om, hvorfor grevinden er blevet droppet som protektor.

- Hun har simpelthen ikke gjort det godt nok. Hvis hun havde ydet et godt arbejde og været med til at sætte pigekoret på verdenskortet, ville hun jo ikke blive fyret. Pigekoret har brug for en dygtig protektor, der kan brande det internationalt, og i stedet er de endt med en slags mutationskongelig. Det er et forvirret signal at sende til omverdenen.

Alexandra får flere penge end Mary: Skandale mener ekspert
Alexandra får flere penge end Mary: Skandale mener ekspert

Hvem har truffet beslutningen om at afslutte samarbejdet, tror du?

- Jeg tror, man har indset, at kombination ikke er optimal – sikkert efter diskret henvendelse fra Amalienborg. Vi har i forvejen to prinsesser, der fylder mere og mere og så er der ikke længere plads til Alexandra, mener Villemann, der også er overbevist om, at protektionen overgår til prinsesse Marie, når hun og Joachim sammen med deres børn flytter til København fra Sønderjylland senere på året.

Prins Joachim dropper Møgeltønder
Prins Joachim dropper Møgeltønder

Hvad betyder det her for grevinde Alexandra – privat og professionelt?

- Det er en ydmygende og en meget offentlig fyreseddel. Også måden det er gjort på – at det er et ugeblad, der graver historien fra, fremfor en pæn pressemeddelelse. Rent professionelt var pigekoret Alexandras mest prominente protektion af de i alt 11, hun har tilbage. Jeg vil ikke udelukke at det får en dominoeffekt, når først den første er røget, vil der være flere, der dropper hende, fordi de ikke føler, hun har gjort det godt nok.

Trine Villemann gætter på, at det kan have haft betydning for DRs beslutning, at en undersøgelse tidligere på året viste, at 65 procent af danskerne ikke mener, at grevinde Alexandra burde modtage sin apanage.

- Det bliver sværere og sværere at retfærdiggøre, at de danske skatteborgere betaler over to millioner kroner om året for en, der ikke længere er del af Kongehuset. Så jeg tror, at hvis Alexandra mister flere af sine protektioner, er der ikke længere noget, der taler for, at hun skal forblive på finansloven.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afrikaneres vilde VM-drøm: Vil bruge...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx