Af David Andersen - 16/10-17 13:01; Opdateret: 16/10-17 13:19

'Skyder du chefen, hvis han er træls?' DR forarger med mord-joke'Skyder du chefen, hvis han er træls?' DR forarger med mord-joke

DR erkender fejl, efter der bliver gjort grin med udtalelse fra dansk morder.

storybild

Danmark Radios stort anlagte programserie 'Danmarkshistorien' er nået frem til 1900-tallet, og i den anledning har DR lavet en quiz om livet som fabriksarbejder i 1917 - altså for præcis 100 år siden.

En af svarmulighederne i quizzen har imidlertid fået folk til at spærre øjnene op, fordi der tilsyneladende gøres grin med en tragisk, dansk drabssag, hvor gerningsmanden brugte udtrykket 'træls' om sit offer, da han efterfølgende blev interviewet om sagen.

Youtube-klippet gik viralt, og blev så populært, at offerets familie til sidst gik til pressen og bad danskerne om at stoppe, fordi de blev mindet om tragedien konstant.

Men nogen hos DR har efter alt at dømme ikke lyttet, og valgte i quizzen følgende formulering (se billedet):

Et screenshot af svarmuligheden er havnet på Reddit/r/Denmark, hvor flere er forargede over DR's ageren:

'Må sgu sige at jeg synes det er lidt smagløst fra DR's side af. Er fuldt ud bevidst om at klippet med “træls gennem længere periode” er blevet meme-ficeret, men der er stadig en familie der har mistet en de havde kær, og bliver smerteligt mindet om det hver gang nogen gentager det meme. Personlige aktører kan man ikke begrænse, men DR? Smagløst', skriver en bruger eksempelvis.

Andre er lidt mere forstående.

'Jeg er ikke forarget. Og er fuldt ud bevidst om at objektet for humoren er klaphatten. Jeg mener bare ikke det er på sin plads at DR kan joke med det. Det handler ikke om forargelse, men nærmere en social ansvarlighed som DR bør udvise som den aktør den er', skriver en anden bruger på Reddit.

Og den anonyme person møder enighed hos DR's kommunikationschef Lasse Bastkjær Jensen.

»Det har ikke været formålet med den quiz at gøre nogen ked af det, formålet var at formidle danmarkshistorie på en involverende måde. Derfor går vi nu ind og ændrer det«, siger han til metroxpress.

Efterfølgende er svarmuligheden blevet ændret, så den nu ser således ud:

Hvis du er blevet nysgerri på, hvordan du selv ville klare livet for 100 år siden, kan du tage den omdiskuterede quiz her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Drabsdømte Peter Madsens forsvarer:...
bt.dk
Se det søde billede: Filmstjerne er...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Medier: Nu går Anders Bondo til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx